Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Špenátová roláda s cviklovou penou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Cviklova rolada.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 150 g mrazeného špenátu
  • 50 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 2 g soli
  • Plnka :
  • 150 g tvarohu
  • 2 menšie sterilizované cvikle alebo 100 g
  • 2 strúčiky cesnaku
  • citrónová kôra podľa chuti
  • olej podľa potreby
  • soľ a korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vložte repu do misky mixéra, pridajte nahrubo nasekaný cesnak a vymixujte.. Vložte tvaroh do misky a začnite šľahať, pridajte 1 polievkovú lyžičku repného pyré, a prešľaháme.. Postupne pridávame pyré kým nezískame nadýchaný krém. Pridajte citrónovú kôru, soľ a korenie a vložte do chladničky.

2. Krok

Špenát rozmrazte, dobre vyžmýkajte, vložte do misy, pridajte žĺtky a ponorným mixérom rozmixujte do hladka. Do špenátovej zmesi preosejeme múku a premiešame. Bielky vyšľaháme so štipkou soli, kým sa nevytvoria tuhé špičky. Pridajte bielky do cesta v niekoľkých krokoch, miešajte stierkou.

3. Krok

Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, rozotrieme vo vrstve 0,5 cm. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 7–9 minút. Nechajte mierne vychladnúť na mriežke, odstráňte papier a zrolujte a nechajte úplne vychladnúť.

4. Krok

Špenátovú roládu rozbalíme, potrieme cviklovou penou, opäť zvinieme, zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu. Nakrájajte na plátky a podávajte.

reklama:

UŽITOČNÉ RADY

Roládu možno naplniť nielen cviklovou penou. Tvaroh s údeným alebo jemne nasoleným lososom je dokonalý. Jednoduchšia možnosť:  Smotanový syr s prídavkom bylín alebo húb. 
Pre zvýraznenie chuti môžete do rolády pridať bylinky a koreniny. Ak chcete zvýrazniť jeho chuť, môžete do plnky použiť červenú papriku alebo papriku. A muškátový oriešok urobí rolku chutnejšou.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

24 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.