Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Špenátová roláda s krémovým syrom a lososom – delikatesa, ktorá zaujme chuťou aj vzhľadom

reklama:
Špenátová roláda s krémovým syrom a lososom – delikatesa, ktorá zaujme chuťou aj vzhľadom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Špenátová roláda s krémovým syrom a lososom – delikatesa, ktorá zaujme chuťou aj vzhľadom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte recept, ktorý očarí nielen chuťové poháriky, ale aj oči, špenátová roláda je presne to pravé. Táto slaná pochúťka v sebe spája sviežosť špenátu, jemnosť syrového krému a výraznú chuť údeného lososa. Pripravuje sa rýchlo, vyzerá luxusne a chutí ešte lepšie – ideálna voľba na oslavy, pohostenie či nedeľné pohody.

reklama:

Suroviny

  • 300 g mrazeného nasekaného špenátu
  • 5 vajec
  • 300 g jemného smotanového syra (napr. Lučina, Duko...)
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 3 až 4 lyžice hladkej múky
  • ¼ balíčka kypriaceho prášku
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 125 g údeného lososa
  • 2 až 3 lyžice strúhaného parmezánu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv nechajte špenát rozmraziť a krátko ho poduste – postačí pár minút, len aby zmäkol. Potom ho nechajte úplne vychladnúť.

2. Krok

Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh – čím pevnejší, tým lepšie drží cesto.

3. Krok

Žĺtky vyšľaháme spolu s asi 50 g smotanového syra a vychladnutým špenátom. Dochutíme soľou, prisypeme múku a kypriaci prášok. Nakoniec opatrne primiešame bielkový sneh – zľahka, aby cesto ostalo nadýchané.

4. Krok

Hotové cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C približne 15 minút, kým povrch nezozlátne.

5. Krok

Zvyšných 250 g syra premiešame s prelisovaným cesnakom a parmezánom – môžete dať aj viac, ak máte radi intenzívnejšiu chuť. Výsledkom má byť hladký a natierateľný krém.

6. Krok

Vychladnutý plát cesta potrieme pripravenou syrovou plnkou a na ňu poukladáme plátky lososa. Potom všetko opatrne zvinieme do pevnej rolády – ideálne po dlhšej strane.

7. Krok

Roládu posypeme zvyšným parmezánom a necháme ju v chladničke niekoľko hodín zatuhnúť. Až potom krájame na plátky – najlepšie ostrým nožom, aby rez vyzeral úhľadne.

reklama:

Túto roládu môžete pripraviť aj deň vopred – chuť sa krásne rozloží a štruktúra sa spevní. Hodí sa ako predjedlo, ale aj ako elegantné pohostenie na oslavy či sviatky.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

29 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.