- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- lasagne
- Špenátové lasagne
Špenátové lasagne
- Kusov: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 0min
Sú výborné a určite si na nich pochutí celá rodina
Suroviny
- Na špenátovú zmes:
- 1 balenie mrazeného listového špenátu
- 5 strúčikov cesnaku
- Soľ podľa chuti
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 dl vody
- Na bešamelovú omáčku:
- 100 g masla
- 150 g múky
- 1 liter mlieka
- Soľ na dochutenie
- Muškátový oriešok podľa chuti
- 12 plátkov tvrdého syra
- Tuk na vymazanie formy
Postup prípravy
1. Krok
V hlbokej panvici na olivovom oleji zahrejeme mrazený špenát, aby sa rozmrazil. Pridáme soľ a prelisovaný cesnak, potom podľa potreby prilejeme vodu a všetko necháme krátko povariť, zhruba jednu minútu.
2. Krok
V samostatnom hrnci roztopíme maslo, do ktorého pridáme múku a vytvoríme zápražku. Potom pomaly prilievame mlieko a dochucujeme soľou a muškátovým orieškom. Miešame, kým omáčka nezhustne a múka sa dôkladne prevarí.
3. Krok
Predhrejte rúru a pripravte si pekáč, ktorý vymastíte tukom. Na dno rozložte 4 plátky lasagní, potom pridajte tretinu špenátovej zmesi a následne tretinu bešamelu. Tento proces opakujte, až kým nezostanú žiadne prísady. Na vrch poslednej vrstvy bešamelu umiestnite plátky syra.
4. Krok
Pečte v predhriatej rúre asi 45 minút pri teplote 170-180 °C, kým sa pokrm dôkladne prepečie a syr sa krásne roztopí a získa zlatistú farbu.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
11 videní