Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Špenátovo-syrové palacinky: slaná dobrota, ktorá prekvapí

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Špenátovo-syrové palacinky: slaná dobrota, ktorá prekvapí
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Špenátovo-syrové palacinky: slaná dobrota, ktorá prekvapí Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte palacinky zafixované ako sladké jedlo, je načase rozšíriť si obzory. Tieto slané palacinky plnené lahodným špenátom, syrom eidam a výraznou nivou sú dôkazom, že aj zdanlivo jednoduché jedlo sa môže zmeniť na gurmánsky zážitok. Ich príprava je nenáročná a výsledok stojí za to!

reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 600 ml mlieka
  • 450 g hladkej múky
  • 1 väčšiu cibuľu
  • 400 g čerstvého špenátu
  • 200 g tvrdého syra typu eidam
  • 50 g syra s modrou plesňou (niva)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • trochu oleja na opekanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia vyšľahajte do peny, pridajte mlieko a premiešajte. Do tekutej zmesi postupne vmiešajte múku a štipku soli. Vypracujte hladké cesto s redšou konzistenciou, ktoré necháte odpočívať asi 20 minút – počas toho sa prepoja chute a múka lepšie navlhne.

2. Krok

Cibuľu si ošúpte a nasekajte nadrobno. Špenát umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Na panvici rozohrejte trochu oleja a restujte cibuľku, kým nezíska priesvitný vzhľad. Pridajte špenát, osoľte, okoreňte a nechajte krátko podusiť, kým nezmäkne a neodparí sa prebytočná voda.

3. Krok

Do ešte teplého špenátu vmiešajte nastrúhaný eidam aj nivu. Syr sa vďaka teplu krásne rozpustí a vznikne krémová, aromatická zmes. Nezabudnite si časť syra odložiť bokom – príde vhod pri finálnom zapekaní.

4. Krok

Z pripraveného cesta smažte tenké palacinky na panvici jemne potretej olejom. Každú hotovú palacinku naplňte pripravenou špenátovo-syrovou zmesou, zarolujte a prerežte šikmo na menšie kúsky.

5. Krok

Rolky rozložte na plech, posypte zvyškom syra a zapečte v rúre, kým sa syr neroztopí a nezačne jemne zlatnúť. Táto fáza dodá pokrmu finálnu chuť aj krásnu vôňu.

reklama:

Tieto palacinky chutia výborne nielen čerstvé a teplé, ale aj ako studené pohostenie. Vďaka kombinácii jemného špenátu a výrazného syra si ich obľúbia aj tí, ktorí zvyčajne špenát obchádzajú.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

17 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.