- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Spišské bryndzové pirohy
Spišské bryndzové pirohy
- Kusov: 20
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 500 g hrubej múky
- 150 g uvarených zemiakov
- 250 g bryndze
- 1 vajce
- 125 g kyslej smotany
- soľ
Postup prípravy
1. Krok
Z múky , vajca a trochy vody vypracujeme hladké a elastické cesto ako na rezance.
2. Krok
Cesto vyformujeme do gule , zakryjeme a necháme 10 minút odležať.
3. Krok
Uvarené zemiaky ošúpeme a roztlačíme.. K zemiakom dôkladne zamiešame bryndzu.. Podľa chuti osolíme..
4. Krok
Cesto rozvaľkáme na 2 mm a veľkým pohárom vykrajujeme kolieska. Na kolieska lyžičkou kladieme plnku, cesto preložíme na polovicu a okraje popritláčame vidličkou.
5. Krok
Naplnené pirohy varíme zhruba 10 minút vo vriacej osolenej vode .. Hotové necháme odkvapkať a podávame s kyslou smotanou.. Podľa chuti môžete pridať aj opraženú slaninku či cibuľku , alebo nasekaný kôpor či petržlenovú vňať.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
777 videní