- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- grilovačka
- Špíz z morčacieho mäsa na gril
Špíz z morčacieho mäsa na gril
- Kusov: 10
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 500 g morčacieho mäsa z pŕs
- 10 - 12 ks šampiňónov
- 1 kápia
- 1 strúčik cesnaku
- 2 cibule + 2 zelené cibuľky
- 1/2 citróna
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica horčice
- sušená majoránka podľa chuti
- červená mletá paprika
- mleté čierne korenie a soľ
Postup prípravy
1. Krok
Zelenú cibuľku opláchneme a na drobno nasekáme.Potom ju dáme do mažiarika a rozdrvíme na kašu.(môžete použiť aj bender)Primiešame k nej soľ..Potom pretlačíme k cibuľke cesnak a vytlačíme citrónovú šťavu.Pridáme aj olivový olej, lyžicu horčice a dochutíme štipkou majoránky ,mletou červenou paprikou, korením.Pripravenú marinádu premiešame.
2. Krok
Šampiňóny opláchneme..Umyjeme aj morčacie prsia a nakrájame na kocky.Šampiňóny tiež môžete vložiť do marinády spolu s mäsom, a marinujte aspoň 6 hodín.Najlepšie cez noc.
3. Krok
Pred napichovaním na špízy si pripravíme červenú papriku očistíme ju od semien a nakrájame na štvorčeky.Napichujeme striedavo, mäso plátok z cibule, papriku a šampiňón.
4. Krok
Pripravujeme na grile s dreveným uhlím...
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1238 videní