Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Srdcovo-broskyňový sen

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 2:0 hod

Osviežujúci letný koláčik

reklama:

Suroviny

  • 250 g múka polohrubá výberová
  • 130 g cukor práškový
  • 125 g (margarín) maslo
  • 2 žĺtky
  • 6 g prášok do pečiva
  • 600 g tvaroh jemný
  • 250 ml smotana na šľahanie
  • 2 bal cukor vanilkový
  • 100 g cukor páškový
  • 1 bal. želatínový stužovač
  • 820 g kompót broskyňový
  • 300 ml šťava z kompótu
  • 200 ml voda
  • 50 g cukor kryštál
  • 20 g tortové želé číre
  • 19 g ovocné želé v prášku
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z uvedených surovín si urobíme cesto, asi 1/3 odložíme bokom. Zo zvyšných 2/3 vyvaľkáme plát a pomocou valčeka ho prenesieme na vymastený plech. Pečieme asi 10 minút a necháme vychladiť. Odobraté cesto si vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary.

2. Krok

Na prípravu plnky si vo vhodenej nádobe vymiešame tvaroh so smotanou. Pridáme vanilkový a práškový cukor, podľa chuti ho môže byť aj viac či menej ako je to uvedené v rozpise. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale a opatrne ho primiešame k tvarohovej zmesi.

3. Krok

Na vychladnutý korpus vylejeme tvarohovú plnku a dáme do chladničky stuhnúť asi na pol hodiny. Medzitým si pripravíme želatínovu polevu: ovocnú štavu z kompótu dolejeme vodou do pol litra, pridáme cukor a postupujeme podľa návodu na obale. Takto pripravenú želatínovú polevu odložíme na chladné miesto.

4. Krok

Kompótové broskyne nakrájame na plátky a úhľadne poukladáme na stuhnutú tvarohovú plnku.Nakoniec celý koláč opatrne polejeme prechladnutou želatínou a dáme stuhnúť asi na 2 hodinky.Nakoniec celý koláč opatrne polejeme prechladnutou želatínou a dáme stuhnúť asi na 2 hodinky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.8 / 5)

12 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

52251 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.