- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Srdcovo-broskyňový sen
Srdcovo-broskyňový sen
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 2:0 hod
Osviežujúci letný koláčik
Suroviny
- 250 g múka polohrubá výberová
- 130 g cukor práškový
- 125 g (margarín) maslo
- 2 žĺtky
- 6 g prášok do pečiva
- 600 g tvaroh jemný
- 250 ml smotana na šľahanie
- 2 bal cukor vanilkový
- 100 g cukor páškový
- 1 bal. želatínový stužovač
- 820 g kompót broskyňový
- 300 ml šťava z kompótu
- 200 ml voda
- 50 g cukor kryštál
- 20 g tortové želé číre
- 19 g ovocné želé v prášku
Postup prípravy
1. Krok
Z uvedených surovín si urobíme cesto, asi 1/3 odložíme bokom. Zo zvyšných 2/3 vyvaľkáme plát a pomocou valčeka ho prenesieme na vymastený plech. Pečieme asi 10 minút a necháme vychladiť. Odobraté cesto si vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary.
2. Krok
Na prípravu plnky si vo vhodenej nádobe vymiešame tvaroh so smotanou. Pridáme vanilkový a práškový cukor, podľa chuti ho môže byť aj viac či menej ako je to uvedené v rozpise. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale a opatrne ho primiešame k tvarohovej zmesi.
3. Krok
Na vychladnutý korpus vylejeme tvarohovú plnku a dáme do chladničky stuhnúť asi na pol hodiny. Medzitým si pripravíme želatínovu polevu: ovocnú štavu z kompótu dolejeme vodou do pol litra, pridáme cukor a postupujeme podľa návodu na obale. Takto pripravenú želatínovú polevu odložíme na chladné miesto.
4. Krok
Kompótové broskyne nakrájame na plátky a úhľadne poukladáme na stuhnutú tvarohovú plnku.Nakoniec celý koláč opatrne polejeme prechladnutou želatínou a dáme stuhnúť asi na 2 hodinky.Nakoniec celý koláč opatrne polejeme prechladnutou želatínou a dáme stuhnúť asi na 2 hodinky.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
12 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
52251 videní