Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šťavnatá bábovka s ríbezľami a bielou čokoládou: Dokonalý dezert s kontrastom chutí

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Šťavnatá bábovka s ríbezľami a bielou čokoládou: Dokonalý dezert s kontrastom chutí
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Šťavnatá bábovka s ríbezľami a bielou čokoládou: Dokonalý dezert s kontrastom chutí Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Hľadáte recept na niečo sladké, svieže a zároveň vizuálne pôsobivé? Táto bábovka s červenými ríbezľami a kúskami bielej čokolády ponúka dokonalú rovnováhu medzi jemnou sladkosťou a ovocnou kyslosťou. Výsledkom je dezert, ktorý si zamilujete nielen vy, ale aj vaši hostia.

reklama:

Suroviny

  • 300 g hladkej múky
  • 4 vajíčka
  • 80 ml rastlinného oleja
  • 200 ml kefírového mlieka
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 70 g bielej čokolády (nasekanej)
  • 250 g červených ríbezlí
  • 150 g práškového cukru
  • trocha masla na formu
  • 3 PL hrubej múky na vysypanie
  • Na dekoráciu:
  • 1 balíček polevy z bielej čokolády
  • malá hrsť ríbezlí na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do veľkej misy rozbite vajcia, pridajte cukor a mixérom vyšľahajte do svetlej peny. Keď je zmes nadýchaná, postupne pridávajte múku premiešanú s kypriacim práškom, ďalej olej a kefír. Všetko spolu dobre premiešajte, aby vzniklo jemné cesto bez hrudiek.

2. Krok

Nasekanú bielu čokoládu vmiešajte do cesta. Ríbezle dôkladne prepláchnite a oberte z vetvičiek, potom ich opatrne zapracujte do zmesi. Ak máte k dispozícii rôzne druhy ríbezlí, pokojne ich skombinujte pre ešte bohatšiu chuť.

3. Krok

Formu na bábovku potrite maslom a vysypte hrubou múkou, aby sa koláč ľahko vyklopil. Nalejte pripravené cesto, zarovnajte vrch a vložte do rúry predhriatej na 180 °C. Pečte približne 45 až 50 minút – hotovosť overte zapichnutím špajle.

4. Krok

Po vytiahnutí z rúry nechajte bábovku chvíľu postáť, následne ju vyklopte a nechajte celkom vychladnúť na mriežke. Medzitým si podľa návodu pripravte bielu čokoládovú polevu a polejte ňou povrch koláča. Nakoniec posypte trochou ríbezlí – dezert tak získa čerstvý a lákavý vzhľad.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

37 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.