Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šťavnatá bravčová roláda s bylinkami a pečenou kapiou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Šťavnatá bravčová roláda s bylinkami a pečenou kapiou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Šťavnatá bravčová roláda s bylinkami a pečenou kapiou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Chutné mäso, voňavé bylinky a sladká paprika – spojenie, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Táto bravčová roláda nie je len oku lahodiaca, ale hlavne výborne chutí. Vhodná na nedeľný obed aj sviatočný stôl.

reklama:

Suroviny

  • 1 kg vykosteného bravčového pleca
  • 50 g červenej kapie (sladká paprika)
  • 4 lyžice nasekaných čerstvých byliniek (napr. tymian, rozmarín, petržlen)
  • 1 lyžička soli
  • štipka mletého čierneho korenia
  • 2 pretlačené strúčiky cesnaku
  • 2 dl hovädzieho vývaru
  • 4 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžica hladkej múky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bravčové plece si rozrežte tak, aby vám vznikol širší, rovný plát. Jemne ho rozklepte, aby mal rovnomernú hrúbku. Obe strany osoľte, okoreňte a na jednu z nich rozložte čerstvé bylinky.

2. Krok

Na rozohriatej panvici s trochou oleja krátko orestujte na pásiky nakrájanú kapiu spolu s nasekaným alebo pretlačeným cesnakom. Keď zmes trochu vychladne, navrstvite ju na mäso, priamo na bylinky.

3. Krok

Mäso pevne zrolujte a zviažte špagátom, aby držalo tvar. Povrch rolády jemne poprášte múkou. Rozohrejte zvyšný olej v pekáči a roládu na ňom z každej strany opečte dozlatista. Následne podlejte vývarom a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte približne 60 minút, počas pečenia mäso sem-tam prelejte výpekom, aby nevyschlo.

reklama:

Pre ešte výraznejšiu chuť môžete k mäsu pridať aj koreňovú zeleninu – ideálne zmes mrkvy, petržlenu a zeleru. Stačí ju pridať asi pol hodinu pred dopečením. Ako príloha sa výborne hodí klasická zemiaková kaša alebo zemiakové pyré s maslom.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

14 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.