Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šťavnatá čokoládova bábovka s cvikľou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Šťavnatá čokoládova bábovka s cvikľou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Šťavnatá čokoládova bábovka s cvikľou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 250 g zmäknutého masla (plus na vymastenie formy)
  • 300 g trstinového cukru
  • 4 vajcia
  • 115 g kvalitnej čokolády (ideálne s 70 % kakaa)
  • 340 g pyré z upečenej alebo varenej červenej repy
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1 čajová lyžička octu (najlepšie malinového)
  • 280 g hladkej múky
  • 2 čajové lyžičky jedlej sódy
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Upečenú a ošúpanú repu rozmixujeme na jemné pyré. Formu na bábovku dôkladne vymastíme maslom.

2. Krok

Múku a jedlú sódu preosejeme do misy, pridáme soľ a premiešame. Necháme bokom.

3. Krok

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť, ale nie úplne stuhnúť.

4. Krok

Zmäknuté maslo a cukor vyšľaháme do peny. Postupne pridávame vajcia jedno po druhom a vždy dobre zašľaháme.

5. Krok

Pridáme vanilkový extrakt a ocot. Do zmesi pridáme pyré z červenej repy a vychladnutú rozpustenú čokoládu. Všetko dôkladne premiešame.

6. Krok

Nakoniec pridáme preosiatu múku a jemne zapracujeme.

7. Krok

Týmto cestom naplníme vymastenú formu a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C na približne 40 až 50 minút. Hotovosť bábovky skontrolujeme pomocou špajdle.

8. Krok

Po upečení necháme bábovku 10 minút odpočívať vo forme a potom ju opatrne vyklopíme.

reklama:

Tento recept na bábovku s červenou repou je nielen výborný, ale aj veľmi jednoduchý na prípravu. Vďaka kombinácii čokolády a červenej repy je výsledok krásne vlhký a chutný.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

14 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.