- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bábovka
- Šťavnatá čokoládova bábovka s cvikľou
Šťavnatá čokoládova bábovka s cvikľou
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 250 g zmäknutého masla (plus na vymastenie formy)
- 300 g trstinového cukru
- 4 vajcia
- 115 g kvalitnej čokolády (ideálne s 70 % kakaa)
- 340 g pyré z upečenej alebo varenej červenej repy
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1 čajová lyžička octu (najlepšie malinového)
- 280 g hladkej múky
- 2 čajové lyžičky jedlej sódy
- 1/4 čajovej lyžičky soli
Postup prípravy
1. Krok
Upečenú a ošúpanú repu rozmixujeme na jemné pyré. Formu na bábovku dôkladne vymastíme maslom.
2. Krok
Múku a jedlú sódu preosejeme do misy, pridáme soľ a premiešame. Necháme bokom.
3. Krok
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť, ale nie úplne stuhnúť.
4. Krok
Zmäknuté maslo a cukor vyšľaháme do peny. Postupne pridávame vajcia jedno po druhom a vždy dobre zašľaháme.
5. Krok
Pridáme vanilkový extrakt a ocot. Do zmesi pridáme pyré z červenej repy a vychladnutú rozpustenú čokoládu. Všetko dôkladne premiešame.
6. Krok
Nakoniec pridáme preosiatu múku a jemne zapracujeme.
7. Krok
Týmto cestom naplníme vymastenú formu a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C na približne 40 až 50 minút. Hotovosť bábovky skontrolujeme pomocou špajdle.
8. Krok
Po upečení necháme bábovku 10 minút odpočívať vo forme a potom ju opatrne vyklopíme.
Tento recept na bábovku s červenou repou je nielen výborný, ale aj veľmi jednoduchý na prípravu. Vďaka kombinácii čokolády a červenej repy je výsledok krásne vlhký a chutný.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14 videní