Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Šťavnatá cuketová bábovka z hrnčeka: Jednoduchý dezert bez váženia

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tento recept je ideálnym spôsobom, ako využiť cuketu inak než tradične. Výsledok je prekvapivo jemný a chutný – a navyše bez váženia a zložitých postupov.
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tento recept je ideálnym spôsobom, ako využiť cuketu inak než tradične. Výsledok je prekvapivo jemný a chutný – a navyše bez váženia a zložitých postupov. Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Chcete si upiecť niečo rýchle, lahodné a nenáročné? Táto hrnčeková bábovka s cuketou vás milo prekvapí – je vláčna, jemná a vďaka zelenine krásne šťavnatá. Ideálna ako ľahký koláč k popoludňajšej káve alebo ako sladká dobrota na cesty.

reklama:

Suroviny

  • 1 vajíčko
  • 1 stredne veľká cuketa
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • pol hrnčeka rastlinného oleja
  • tuk a hrubá múka na prípravu formy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Formu na bábovku dôkladne potrieme tukom a vysypeme hrubou múkou, aby sa cesto neprilepilo. Rúru zapneme na 200 °C a necháme zohriať.

2. Krok

Cuketu umyjeme, olúpeme a odstránime vnútornú časť so semienkami. Zvyšok nastrúhame na jemno – bude tvoriť základ šťavnatého cesta.

3. Krok

Bielok oddelíme od žĺtka. Z bielka vyšľaháme tuhý sneh. V samostatnej miske vyšľaháme žĺtok s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej peny. Následne do zmesi postupne zašľaháme olej a mlieko.

4. Krok

Do tekutej zmesi pridáme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva. Vymiešame hladké cesto, do ktorého jemne vmiešame nastrúhanú cuketu a nakoniec opatrne zapracujeme sneh z bielka.

5. Krok

Hotové cesto nalejeme do pripravenej formy, uhladíme vrch a pečieme približne 60 minút pri 200 °C. Koláč je hotový, keď je povrch dozlatista upečený a špajľa po zapichnutí suchá.

6. Krok

Po dopečení necháme bábovku mierne vychladnúť vo forme, potom ju opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.

reklama:

Tento recept je ideálnym spôsobom, ako využiť cuketu inak než tradične. Výsledok je prekvapivo jemný a chutný – a navyše bez váženia a zložitých postupov.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

43 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.