Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šťavnatá cuketová bábovka z hrnčeka: Jednoduchý dezert bez váženia

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tento recept je ideálnym spôsobom, ako využiť cuketu inak než tradične. Výsledok je prekvapivo jemný a chutný – a navyše bez váženia a zložitých postupov.
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tento recept je ideálnym spôsobom, ako využiť cuketu inak než tradične. Výsledok je prekvapivo jemný a chutný – a navyše bez váženia a zložitých postupov. Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Chcete si upiecť niečo rýchle, lahodné a nenáročné? Táto hrnčeková bábovka s cuketou vás milo prekvapí – je vláčna, jemná a vďaka zelenine krásne šťavnatá. Ideálna ako ľahký koláč k popoludňajšej káve alebo ako sladká dobrota na cesty.

reklama:

Suroviny

  • 1 vajíčko
  • 1 stredne veľká cuketa
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • pol hrnčeka rastlinného oleja
  • tuk a hrubá múka na prípravu formy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Formu na bábovku dôkladne potrieme tukom a vysypeme hrubou múkou, aby sa cesto neprilepilo. Rúru zapneme na 200 °C a necháme zohriať.

2. Krok

Cuketu umyjeme, olúpeme a odstránime vnútornú časť so semienkami. Zvyšok nastrúhame na jemno – bude tvoriť základ šťavnatého cesta.

3. Krok

Bielok oddelíme od žĺtka. Z bielka vyšľaháme tuhý sneh. V samostatnej miske vyšľaháme žĺtok s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej peny. Následne do zmesi postupne zašľaháme olej a mlieko.

4. Krok

Do tekutej zmesi pridáme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva. Vymiešame hladké cesto, do ktorého jemne vmiešame nastrúhanú cuketu a nakoniec opatrne zapracujeme sneh z bielka.

5. Krok

Hotové cesto nalejeme do pripravenej formy, uhladíme vrch a pečieme približne 60 minút pri 200 °C. Koláč je hotový, keď je povrch dozlatista upečený a špajľa po zapichnutí suchá.

6. Krok

Po dopečení necháme bábovku mierne vychladnúť vo forme, potom ju opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.

reklama:

Tento recept je ideálnym spôsobom, ako využiť cuketu inak než tradične. Výsledok je prekvapivo jemný a chutný – a navyše bez váženia a zložitých postupov.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.