Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šťavnatá jablková bábovka s orechmi

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Ako upiecť dokonale nadýchanú bábovku? Vyhnite sa týmto chybám!
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ako upiecť dokonale nadýchanú bábovku? Vyhnite sa týmto chybám! Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 0min

Bábovka patrí medzi obľúbené domáce koláče, ktoré nikdy nesklamú. Jej výnimočnosť spočíva v nekonečných variáciách, ktoré sa dajú prispôsobiť podľa chuti. Ak hľadáte chutný a jednoduchý recept, vyskúšajte túto verziu s jablkami a orechmi – je krásne vláčna, voňavá a skutočne lahodná.

reklama:

Suroviny

  • 500 g polohrubej múky
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 150 ml rastlinného oleja
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 3 vajcia
  • 1 lyžička škorice
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 3 stredne veľké jablká
  • 1 hrsť vlašských orechov
  • 1 hrsť sušených brusníc
  • 1 lyžica práškového cukru na posypanie
  • Na formu:
  • 1 lyžica masla
  • 2 lyžice hrubej múky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 175 °C. Vajcia spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľahajte do krémovej konzistencie. Postupne primiešajte olej a smotanu. Nakoniec pridajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou.

2. Krok

Pripravte jablká – nastrúhajte ich na hrubom strúhadle a jemne vyžmýkajte prebytočnú šťavu. Pridajte ich do cesta spolu s nasekanými orechmi a sušenými brusnicami.

3. Krok

Cesto dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne rozložili. Formu na bábovku vymažte maslom a vysypte múkou (ak používate silikónovú, tento krok nie je potrebný). Cesto vlejte do formy a zarovnajte.

4. Krok

Pečenie trvá približne 50 minút. Skontrolujte prepečenie pomocou špajdle – ak z nej vyjde suchá, bábovka je hotová.

5. Krok

Po upečení nechajte bábovku vychladnúť, potom ju vyklopte z formy a jemne poprášte práškovým cukrom. Krájajte na plátky a podávajte.

reklama:

Táto jablková bábovka s orechmi je dokonalou voľbou na popoludňajší dezert ku káve alebo čaju. Vychutnajte si jej jemnú štruktúru a príjemnú kombináciu chutí!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

16 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.