- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bábovka
- Šťavnatá jablková bábovka s orechmi
Šťavnatá jablková bábovka s orechmi

- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 0min
Bábovka patrí medzi obľúbené domáce koláče, ktoré nikdy nesklamú. Jej výnimočnosť spočíva v nekonečných variáciách, ktoré sa dajú prispôsobiť podľa chuti. Ak hľadáte chutný a jednoduchý recept, vyskúšajte túto verziu s jablkami a orechmi – je krásne vláčna, voňavá a skutočne lahodná.
Suroviny
- 500 g polohrubej múky
- 200 g kryštálového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 150 ml rastlinného oleja
- 150 ml smotany na šľahanie
- 3 vajcia
- 1 lyžička škorice
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 3 stredne veľké jablká
- 1 hrsť vlašských orechov
- 1 hrsť sušených brusníc
- 1 lyžica práškového cukru na posypanie
- Na formu:
- 1 lyžica masla
- 2 lyžice hrubej múky
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejte rúru na 175 °C. Vajcia spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľahajte do krémovej konzistencie. Postupne primiešajte olej a smotanu. Nakoniec pridajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou.
2. Krok
Pripravte jablká – nastrúhajte ich na hrubom strúhadle a jemne vyžmýkajte prebytočnú šťavu. Pridajte ich do cesta spolu s nasekanými orechmi a sušenými brusnicami.
3. Krok
Cesto dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne rozložili. Formu na bábovku vymažte maslom a vysypte múkou (ak používate silikónovú, tento krok nie je potrebný). Cesto vlejte do formy a zarovnajte.
4. Krok
Pečenie trvá približne 50 minút. Skontrolujte prepečenie pomocou špajdle – ak z nej vyjde suchá, bábovka je hotová.
5. Krok
Po upečení nechajte bábovku vychladnúť, potom ju vyklopte z formy a jemne poprášte práškovým cukrom. Krájajte na plátky a podávajte.
Táto jablková bábovka s orechmi je dokonalou voľbou na popoludňajší dezert ku káve alebo čaju. Vychutnajte si jej jemnú štruktúru a príjemnú kombináciu chutí!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
16 videní