Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Šťavnatá jablková bábovka s orechmi

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Ako upiecť dokonale nadýchanú bábovku? Vyhnite sa týmto chybám!
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ako upiecť dokonale nadýchanú bábovku? Vyhnite sa týmto chybám! Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 0min

Bábovka patrí medzi obľúbené domáce koláče, ktoré nikdy nesklamú. Jej výnimočnosť spočíva v nekonečných variáciách, ktoré sa dajú prispôsobiť podľa chuti. Ak hľadáte chutný a jednoduchý recept, vyskúšajte túto verziu s jablkami a orechmi – je krásne vláčna, voňavá a skutočne lahodná.

reklama:

Suroviny

  • 500 g polohrubej múky
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 150 ml rastlinného oleja
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 3 vajcia
  • 1 lyžička škorice
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 3 stredne veľké jablká
  • 1 hrsť vlašských orechov
  • 1 hrsť sušených brusníc
  • 1 lyžica práškového cukru na posypanie
  • Na formu:
  • 1 lyžica masla
  • 2 lyžice hrubej múky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 175 °C. Vajcia spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľahajte do krémovej konzistencie. Postupne primiešajte olej a smotanu. Nakoniec pridajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou.

2. Krok

Pripravte jablká – nastrúhajte ich na hrubom strúhadle a jemne vyžmýkajte prebytočnú šťavu. Pridajte ich do cesta spolu s nasekanými orechmi a sušenými brusnicami.

3. Krok

Cesto dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne rozložili. Formu na bábovku vymažte maslom a vysypte múkou (ak používate silikónovú, tento krok nie je potrebný). Cesto vlejte do formy a zarovnajte.

4. Krok

Pečenie trvá približne 50 minút. Skontrolujte prepečenie pomocou špajdle – ak z nej vyjde suchá, bábovka je hotová.

5. Krok

Po upečení nechajte bábovku vychladnúť, potom ju vyklopte z formy a jemne poprášte práškovým cukrom. Krájajte na plátky a podávajte.

reklama:

Táto jablková bábovka s orechmi je dokonalou voľbou na popoludňajší dezert ku káve alebo čaju. Vychutnajte si jej jemnú štruktúru a príjemnú kombináciu chutí!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

37 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.