Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šťavnatá mrkvová roláda s pomarančovou arómou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Šťavnatá mrkvová roláda s pomarančovou arómou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Šťavnatá mrkvová roláda s pomarančovou arómou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Výborná roláda, ktorá sa hodí na pohostenie alebo len tak ku kávičke

reklama:

Suroviny

  • 4 žĺtky
  • 4 lyžice cukru
  • 2 stredne veľké mrkvy (cca 150 g)
  • 200 ml hladkej múky
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • Strúhaná kôra z jedného pomaranča
  • Štipka soli (do bielkov)
  • Štipka prášku do pečiva (do múky)
  • 2-3 kvapky pomarančového extraktu
  • Na krém:
  • 250 g mascarpone
  • 1 smotana na šľahanie
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 2-3 kvapky rumovej alebo pomarančovej arómy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejeme na 180 °C. Očistenú mrkvu nastrúhame najemno. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej peny pridáme nastrúhanú mrkvu, olej, pomarančový extrakt a nastrúhanú kôru. Múku s práškom do pečiva preosejeme a postupne vmiešame. Nakoniec jemne zapracujeme sneh z bielkov, aby zostalo cesto nadýchané.

2. Krok

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Pečieme približne 10 minút, kým nie je povrch pevný a jemne zlatistý. Po upečení ihneď preložíme na čistú utierku a spolu s papierom opatrne zrolujeme. Necháme vychladnúť.

3. Krok

Mascarpone zmiešame s cukrom a potom spojíme s vyšľahanou smotanou. Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme a rovnomerne natrieme krémom. Roládu opäť zrolujeme a necháme v chladničke aspoň hodinu stuhnúť.

4. Krok

Pre elegantnejší vzhľad môžeme roládu poliať čokoládovou alebo pomarančovou polevou. Ak ju pripravujeme na bežnú príležitosť, postačí ju jemne pocukrovať a servírovať s kávou alebo čajom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

27 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.