Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Šťavnatá mrkvová roláda s pomarančovou arómou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Šťavnatá mrkvová roláda s pomarančovou arómou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Šťavnatá mrkvová roláda s pomarančovou arómou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Výborná roláda, ktorá sa hodí na pohostenie alebo len tak ku kávičke

reklama:

Suroviny

  • 4 žĺtky
  • 4 lyžice cukru
  • 2 stredne veľké mrkvy (cca 150 g)
  • 200 ml hladkej múky
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • Strúhaná kôra z jedného pomaranča
  • Štipka soli (do bielkov)
  • Štipka prášku do pečiva (do múky)
  • 2-3 kvapky pomarančového extraktu
  • Na krém:
  • 250 g mascarpone
  • 1 smotana na šľahanie
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 2-3 kvapky rumovej alebo pomarančovej arómy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejeme na 180 °C. Očistenú mrkvu nastrúhame najemno. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej peny pridáme nastrúhanú mrkvu, olej, pomarančový extrakt a nastrúhanú kôru. Múku s práškom do pečiva preosejeme a postupne vmiešame. Nakoniec jemne zapracujeme sneh z bielkov, aby zostalo cesto nadýchané.

2. Krok

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Pečieme približne 10 minút, kým nie je povrch pevný a jemne zlatistý. Po upečení ihneď preložíme na čistú utierku a spolu s papierom opatrne zrolujeme. Necháme vychladnúť.

3. Krok

Mascarpone zmiešame s cukrom a potom spojíme s vyšľahanou smotanou. Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme a rovnomerne natrieme krémom. Roládu opäť zrolujeme a necháme v chladničke aspoň hodinu stuhnúť.

4. Krok

Pre elegantnejší vzhľad môžeme roládu poliať čokoládovou alebo pomarančovou polevou. Ak ju pripravujeme na bežnú príležitosť, postačí ju jemne pocukrovať a servírovať s kávou alebo čajom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

64 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.