Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šťavnatá perníková bábovka so sušeným ovocím

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Šťavnatá perníková bábovka so sušeným ovocím
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Šťavnatá perníková bábovka so sušeným ovocím Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte dezert, ktorý spája vláčnosť bábovky s neodolateľnou vôňou perníka, ste na správnom mieste. Táto perníková bábovka je krásne nadýchaná a vďaka sušeným figám a datliam získa lahodnú sladkosť a jemnú štruktúru. Skvele sa hodí k šálke čaju či kávy a zaručene poteší celú rodinu.

reklama:

Suroviny

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček cukru kryštálového
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 2 lyžice perníkového korenia
  • 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 3 vajcia
  • Na dochutenie a úpravu:
  • 100 g sušených fíg
  • 100 g sušených datlí
  • tuk na vymazanie formy
  • múku na vysypanie formy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme bábovkovú formu – dôkladne ju vymastíme tukom a vysypeme múkou, aby sa cesto neprichytilo. Ak používame silikónovú formu, tento krok môžeme vynechať. Rúru predhrejeme na 170 °C.

2. Krok

V jednej mise premiešame všetky suché suroviny – múku, cukor, kypriaci prášok a perníkové korenie.

3. Krok

V druhej mise vyšľaháme vajcia s mliekom a postupne prilievame olej, aby sa všetko dobre spojilo.

4. Krok

Do tekutej zmesi postupne prisypávame suchú zmes a miešame, aby nám vzniklo hladké cesto bez hrudiek. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájané figy a datle, ktoré sa postarajú o príjemnú sladkosť a šťavnatosť bábovky.

5. Krok

Hotové cesto nalejeme do pripravenej formy a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme približne 60 minút – správne upečená bábovka by mala byť na povrchu zlatistá a pri zapichnutí špajdle do stredu by mala zostať suchá.

6. Krok

Po upečení necháme bábovku pár minút vychladnúť vo forme, potom ju opatrne vyklopíme na mriežku. Po úplnom vychladnutí môžeme posypať práškovým cukrom alebo podávať s ovocím.

reklama:

Ak chcete bábovku ešte lahodnejšiu, skúste do cesta pridať hrsť nasekaných orechov alebo čokoládové kúsky.

Táto perníková bábovka je dokonalou voľbou pre všetkých milovníkov sladkostí, ktorí si potrpia na bohatú chuť a vláčnu konzistenciu. Skúste ju a presvedčte sa sami!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

14 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.