- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- mleté maso
- Šťavnaté fašírky pečené v rúre
Šťavnaté fašírky pečené v rúre
- Kusov: 20
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 1 kg miešaného mletého mäsa
- 3 zemiaky
- 2 cibule
- 2 vajcia
- trochu sušeného tymiánu
- petržlenová vňať
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Mleté mäso premiešajte s jemne nakrájanou cibuľou a nasekanou petržlenovou vňaťou, pridajte vajcia, soľ, korenie a tymian. Dôkladne premiešajte.
2. Krok
Zemiaky ošúpte a nastrúhajte na hrubšom strúhadle.Zemiaky dodajú mäsu šťavnatosť..Potom ich vyžmýkajte a pridajte k mäsu.
3. Krok
Za pomoci mokrých rúk, vyformujte guľky z mletého mäsa a stlačte ich z dvoch strán, položte na vymastený plech alebo použite papier na pečenie.
4. Krok
Fašírky z vrchu potrite olejom a môžete pridať aj kúsok masla na každú .
5. Krok
Pečieme v predhriatej rúre pri 200°C asi 10 minút.Potom teplotu znížte na 180°C a pečte ďalších 20 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.7 / 5)
45 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
76294 videní