Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šťavnaté hruškové muffiny s kúskami čokolády

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Šťavnaté hruškové muffiny s kúskami čokolády
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Šťavnaté hruškové muffiny s kúskami čokolády Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte jednoduchý a chutný recept na domáce pečenie, tieto muffiny sú skvelou voľbou. Kombinácia sladkých hrušiek a rozpustenej čokolády vytvára dokonalú harmóniu chutí, pričom ovsené vločky im dodajú jemnú štruktúru. Príprava je rýchla a výsledok vás príjemne prekvapí!

reklama:

Suroviny

  • 80 g roztopeného masla
  • 75 g celozrnnej grahamovej múky
  • 115 g klasickej hladkej múky
  • 80 g ovsených vločiek
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 2 väčšie hrušky (nakrájané na malé kúsky)
  • 90 g čokolády (môžete použiť horkú aj mliečnu)
  • 2 vajcia
  • 100 g cukru
  • 180 ml mlieka
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske spojíme oba druhy múky s ovsenými vločkami, kypriacim práškom a štipkou soli. Do tejto suchej zmesi pridáme na drobno nakrájané hrušky a nasekanú čokoládu, aby sa rovnomerne rozložili v ceste.

2. Krok

V druhej nádobe rozšľaháme vajcia, vmiešame roztopené maslo, cukor a mlieko. Miešame, kým sa suroviny nespoja do hladkej tekutej zmesi.

3. Krok

Tekutú zložku postupne prilievame k suchej a len jemne premiešame – cesto by nemalo byť príliš husté, ale ani riedke. Dôležité je, aby sme ho nepremiešali príliš dlho, inak by mohli byť muffiny po upečení tvrdé.

4. Krok

Hotové cesto rovnomerne rozdelíme do formičiek na muffiny (vopred vymastených alebo vystlaných papierovými košíčkami). Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C približne 20 – 25 minút, kým povrch muffinov nezozlatne. Ak si nie ste istí, či sú hotové, môžete do jedného zapichnúť špáradlo – ak ostane suché, sú upečené.

5. Krok

Po upečení necháme muffiny chvíľu vychladnúť, aby sa chute pekne rozvinuli. Najlepšie chutia čerstvé, ale môžete si ich vychutnať aj na druhý deň – stále budú vláčne a lahodné.

reklama:

Ak chcete ešte intenzívnejšiu chuť, skúste pridať štipku škorice alebo vanilkový extrakt.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

12 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.