- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Šťavnaté karbonátky z mletého mäsa
Šťavnaté karbonátky z mletého mäsa
- Kusov: 12
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 700 g mletého mäsa
- 2 rožky alebo žemle
- 1 šálka mlieka
- 3 menšie cibule
- 150 g strúhanky
- podľa chuti soľ a mleté čierne korenie
- olej na vyprážanie
Postup prípravy
1. Krok
Mleté mäso si dáme do misky. Cibuľu olúpte a opláchnite v studenej vode. Cibuľu nakrájajte na niekoľko kúskov, aby mohla ľahko prejsť cez mlynček na mlynčeka na mäso. Ošúpanú cibuľu zomeľte na mlynčeku na mäso a pridajte ich do misky s mletým mäsom.
2. Krok
Pečivo zalejeme mliekom a necháme odmočiť. Potom vytlačte rukami z neho mlieko a rovnakým spôsobom zomeľte na mlynčeku .
3. Krok
Pridajte k mletému mäsu a k cibuli. Potom trochu osolíme a okoreníme. Celú hmotu dobre premiešajte. Je pohodlné to robiť rukami. Hmota by sa mala stať homogénnou.
4. Krok
Ak máte nejaké obavy, môžete pridať vajíčko, ak chcete, ale vajíčko urobí fašírky podľa mňa gumovými..
5. Krok
Zo zmesi formujeme fašírky , ktoré obaľujeme v strúhanke.
6. Krok
Hotové smažíme na rozpálenej panvici z olejom , z oboch strán dozlatista.
Na prípravu rezňov môžete použiť buď kúpené, hotové mleté mäso, alebo si ho zomlieť sami doma.
Keď robím fašírky , robievam ich z 2 násobnej dávky.
Okamžite vyprážam jednu časť pre rodinu na obed alebo večeru a druhú formujem , položím na tácku a zamrazím. Keď sú zamrznuté, preložím ich do mikroténového vrecka.
Toto je veľmi pohodlný spôsob varenia na rýchlo. Zmrazené sa môžu dať na horúcu panvicu bez rozmrazovania.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6146 videní