- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Šťavnaté mäsové guličky v kôprovej omáčke
Šťavnaté mäsové guličky v kôprovej omáčke
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 0min
Tento recept na masové guľky s kôprovou omáčkou je rýchly a jednoduchý, no zároveň chutný.
Suroviny
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 1 cibuľa
- 1 vajce
- 3 polievkové lyžice kyslej smotany
- 1 polievková lyžica oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
- mletý kmín
- 1 čajová lyžička horčice
- olej na vyprážanie
- Na omáčku:
- 1 polievková lyžica masla
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- mlieko (podľa potreby)
- 1 kyslá smotana
- soľ, cukor (podľa chuti)
- prípadne ocot
- zväzok čerstvého kôpru
Postup prípravy
1. Krok
Mleté mäso zmiešame s nakrájanou cibuľou a všetkými ostatnými prísadami. Dobre premiešame, aby sa ingrediencie spojili, a vytvárame malé guľky, ktoré následne vyprážame na horúcom oleji do zlatista. Ak chceme, môžeme ich aj upiecť v rúre.
2. Krok
Na prípravu omáčky rozpustíme maslo a pripravíme z neho zápražku pridaním múky. Následne zalievame mliekom a varíme asi 10 minút, až sa omáčka zahustí. Potom pridáme kyslú smotanu a jemne nasekaný kôpor. Na záver dochutíme soľou, cukrom a podľa potreby aj trochou octu.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
18 videní