- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Šťavnaté mleté kotlety
Šťavnaté mleté kotlety
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 300 - 400 g mletého mäsa podľa chuti
- 150 g cibule
- 100 g mrkvy
- 100 g zemiakov
- 2 biele rožky
- 50 ml mlieka
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- podľa chuti soľ a mleté čierne korenie
- na obaľovanie strúhanka
- na vyprážanie olej
Postup prípravy
1. Krok
Mleté mäso si dáme do misky a dobre ho premiešame.
2. Krok
Nastrúhajte všetku zeleninu a cesnak kuchynským robotom alebo nastrúhajte na jemnom strúhadle a pridajte k mletému mäsu, premiešajte.
3. Krok
Do mletého mäsa pridáme rožky vopred namočené v mlieku, vajce a korenie, a soľ a vymiešame dohladka.
4. Krok
Z výslednej zmesi vyformujeme 12 fašírok.
5. Krok
Na panvici zahrejeme olej , a každú fašírku pred vyprážaním obalíme v strúhanke.
6. Krok
Vyprážame na strednej teplote z každej strany 5 minút. Na konci vyprážania vylejte olej z panvice a pridajte 30 ml vody, fašírky dajte nazad do panvice , znížte teplotu, prikryte a nechajte 7-10 minút dusiť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
594 videní