Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šťavnaté pikantné kotlety so zeleninou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Šťavnaté pikantné kotlety so zeleninou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Šťavnaté pikantné kotlety so zeleninou Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 40min

Ak máte chuť na výrazné chute a zároveň rýchlu prípravu, tieto pikantné bravčové kotlety so zeleninou vás nesklamú. Kombinácia jemne opečeného mäsa a bohatej zeleninovej omáčky vytvorí lahodné jedlo, ktoré sa hodí na bežný obed aj na slávnostnejší stôl. A ak nemáte práve po ruke cuketu či konkrétny druh papriky, nebojte sa ich nahradiť sezónnou zeleninou podľa vlastnej chuti.

reklama:

Suroviny

  • 4 bravčové kotlety
  • 4 lyžice rastlinného oleja
  • 2 lyžice hustého paradajkového pretlaku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 stredne veľké cibule
  • 1 cuketa
  • 1 menšia červená chilli paprička
  • Soľ podľa chuti
  • Čierne korenie (asi 1/4 lyžičky)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bravčové kotlety jemne naklepte, osoľte a okoreňte. Papriky nakrájajte na pásiky, cuketu na tenké kolieska a cibuľu na polmesiačiky. Chilli papričku nasekajte nadrobno a cesnak nakrájajte na tenké plátky.

2. Krok

Na panvici rozohrejte olej a mäso opečte z oboch strán do zlatohneda – každú stranu približne dve minúty. Kotlety vyberte z panvice a nechajte ich bokom.

3. Krok

Do tej istej panvice pridajte cibuľu a restujte ju, kým nezačne sklovatieť. Následne pridajte papriky, cuketu a cesnak, všetko krátko opečte, aby sa rozvinula chuť zeleniny. Vmiešajte paradajkový pretlak a podlejte malým množstvom vody alebo vývaru.

4. Krok

Do panvice vráťte opečené kotlety, prikryte pokrievkou a nechajte dusiť približne 20 minút. Ak sa tekutina príliš vyparí, pridajte trochu vody alebo vývaru, aby sa vytvorila lahodná omáčka.

5. Krok

Nakoniec jedlo ešte dochuťte podľa vlastnej chuti. Skvele sa k nemu hodí čerstvý rozmarín alebo tymian, ktoré zvýraznia arómu celej zmesi. Podávajte s prílohou podľa preferencií – skvelou voľbou je kuskus, pečené zemiaky alebo domáce hranolky.

reklama:

Tento recept je jednoduchý, no plný chutí a vôní, ktoré potešia každého milovníka dobre pripraveného mäsa. Nebojte sa prispôsobiť ho vlastným preferenciám a experimentovať s rôznymi druhmi zeleniny!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.