- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Šťavnatý broskyňový koláč
Šťavnatý broskyňový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:25 hod
Suroviny
- 150 g mascarpone alebo iného smotanového (alebo tvaroh)
- 80 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 vajce
- 100 mlieka
- 100 ml oleja
- 380 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- Krém:
- 250 ml mlieka
- 250 ml smotany na šľahanie
- 70 g cukru
- 1 vanilkový puding
- ďalej potrebujeme : 350 - 400 g broskýň (čerstvé alebo konzerva)
Postup prípravy
1. Krok
V miske zmiešame smotanový syr, môžete použiť aj jemný tvaroh, cukor, vanilkový cukor a vajíčko. Pridáme mlieko, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiesime hladké cesto, ktoré sa nelepí. V prípade potreby pridajte trochu múky. Cesto rozdeľte na dve časti, 2/3 a 1/3. Väčšinu cesta vyvaľkáme na kruh o niečo väčší ako je forma s priemerom 26 cm, potom ho položíme na dno formy a po okrajoch zdvihneme do výšky asi 4-5 cm. Cesto popicháme vidličkou a počas prípravy krému dáme do chladničky.
2. Krok
Puding rozmiešame v mlieku a potom ho uvaríme vo vriacej smotane na s cukrom. Miešame metličkou, kým nezhustne, odstavíme z ohňa a horúci nalejeme na cesto.
3. Krok
Na krém poukladajte broskyne nakrájané na plátky do kruhu. Zvyšné cesto rozvaľkáme na kruh veľkosti formy a nakrájame na pásiky, ktoré poukladáme na broskyne do mriežky. Pečieme 45 minút pri 180 °C. Vychladnuté vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
347 videní