- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Šťavnatý cmarový koláč so strúhaným kokosom a smotanou
Šťavnatý cmarový koláč so strúhaným kokosom a smotanou
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Cesto :
- 1 vajce
- štipka soli
- 90 g práškového cukru
- 200 ml cmaru alebo kefíru
- 190 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Kokosová vrstva:
- 100 g kokosových vločiek
- 90 g cukru
- Na poliatie:
- 150 - 200 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Vajcia vymiešame so soľou a s práškovým cukrom do peny. Vmiešame cmar. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Múčnu zmes preosejeme do cesta. Všetko premiešajte, aby ste vytvorili jednotné a viskózne cesto. Rúru vyhrejeme na 170°C horný/spodný ohrev. Plech prikryjeme papierom na pečenie. 25 x 30
2. Krok
Nalejte cesto na plech a rovnomerne ho rozotrite. Strúhaný kokos zmiešame s cukrom a posypeme ním cesto. Plech na pečenie prikryte alobalom. Kokosový koláč pečieme pri 170°C asi 30-35 minút do zlatista. Smotanu vyšľaháme do zhustnutia. Koláč vyberieme z rúry a ešte horúci koláč natrieme šľahačkou.. Nechajte koláč úplne vychladnúť. Pred podávaním nakrájajte na kúsky.
3. Krok
Šľahačka sa vsiakne do koláča a koláčik zostane šťavnatý..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
351 videní