Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Šťavnatý makový koláč s marhuľami bez múky: zdravá a voňavá dobrota

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Šťavnatý makový koláč s marhuľami bez múky: zdravá a voňavá dobrota
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Šťavnatý makový koláč s marhuľami bez múky: zdravá a voňavá dobrota Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 0min

Hľadáte rýchly a neobyčajný koláčik, ktorý zaujme chuťou aj vôňou? V tom prípade je pre vás tento makovo-mandľový koláč s marhuľami ako stvorený. Neobsahuje múku, zato ponúka plnú chuť maku, jemné tóny mandlí a škorice a sladkosť letného ovocia. Pripravíte ho za chvíľu a výsledok poteší každého, kto má rád poctivé domáce pečenie.

reklama:

Suroviny

  • 3 celé vajcia
  • 100 g trstinového cukru
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 250 g mletého maku
  • 2 PL práškového cukru
  • 300 g mletých mandlí
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 250 ml mlieka
  • 300 g zrelých marhúľ
  • ½ ČL mletej škorice
  • 20 g nasekaných mandlí na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia rozšľahajte s trstinovým cukrom, kým zmes nezíska svetlý a nadýchaný vzhľad. Potom postupne primiešajte olej.

2. Krok

V ďalšej miske spojte mletý mak, práškový cukor, mandle a prášok do pečiva. K suchým surovinám pridajte mlieko a vzniknuté cesto následne zľahka primiešajte k vajíčkam.

3. Krok

Do pripravenej formy vystlanej papierom na pečenie rozotrite makovú zmes. Marhule umyte, odkôstkujte a pokrájajte na tenké mesiačiky, ktoré rovnomerne poukladajte navrch cesta.

4. Krok

Ovocie jemne zasypte škoricou a nasekanými mandľami. Koláč pečte vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 25 minút, alebo kým nebude povrch zlatistý a cesto upečené.

5. Krok

Po upečení nechajte koláč úplne vychladnúť. Pred podávaním môžete vrch jemne poprášiť práškovým cukrom.

reklama:

Tento koláč vynikne najmä vďaka kontrastu medzi šťavnatým ovocím a bohatou orechovo-makovou zmesou. Skvelo chutí k poobednej káve alebo ako dezert po ľahkom letnom obede.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

81 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.