Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šťavnatý makový koláč s marhuľami bez múky: zdravá a voňavá dobrota

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Šťavnatý makový koláč s marhuľami bez múky: zdravá a voňavá dobrota
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Šťavnatý makový koláč s marhuľami bez múky: zdravá a voňavá dobrota Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 0min

Hľadáte rýchly a neobyčajný koláčik, ktorý zaujme chuťou aj vôňou? V tom prípade je pre vás tento makovo-mandľový koláč s marhuľami ako stvorený. Neobsahuje múku, zato ponúka plnú chuť maku, jemné tóny mandlí a škorice a sladkosť letného ovocia. Pripravíte ho za chvíľu a výsledok poteší každého, kto má rád poctivé domáce pečenie.

reklama:

Suroviny

  • 3 celé vajcia
  • 100 g trstinového cukru
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 250 g mletého maku
  • 2 PL práškového cukru
  • 300 g mletých mandlí
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 250 ml mlieka
  • 300 g zrelých marhúľ
  • ½ ČL mletej škorice
  • 20 g nasekaných mandlí na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia rozšľahajte s trstinovým cukrom, kým zmes nezíska svetlý a nadýchaný vzhľad. Potom postupne primiešajte olej.

2. Krok

V ďalšej miske spojte mletý mak, práškový cukor, mandle a prášok do pečiva. K suchým surovinám pridajte mlieko a vzniknuté cesto následne zľahka primiešajte k vajíčkam.

3. Krok

Do pripravenej formy vystlanej papierom na pečenie rozotrite makovú zmes. Marhule umyte, odkôstkujte a pokrájajte na tenké mesiačiky, ktoré rovnomerne poukladajte navrch cesta.

4. Krok

Ovocie jemne zasypte škoricou a nasekanými mandľami. Koláč pečte vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 25 minút, alebo kým nebude povrch zlatistý a cesto upečené.

5. Krok

Po upečení nechajte koláč úplne vychladnúť. Pred podávaním môžete vrch jemne poprášiť práškovým cukrom.

reklama:

Tento koláč vynikne najmä vďaka kontrastu medzi šťavnatým ovocím a bohatou orechovo-makovou zmesou. Skvelo chutí k poobednej káve alebo ako dezert po ľahkom letnom obede.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.