- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Sterilizovaná zelenina
Sterilizovaná zelenina
- Kusov: 20
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Keď sme nemali dobrú pivnicu na zeleninu a tiež,
keď sa v jeseň vyberala zelenina,
tak aj tú maličkú som vždy zúžitkovala,
tieto recepty mám od mojej maminky,
vždy sme mali plnú komoru….
Suroviny
- mrkva
- petržlen
- zeler
- kalerab
- deko
- voda 2 l
Postup prípravy
1. Krok
Nálevu si uvarí asi toľko,podľa toho,koľko zeleniny budem mať na zaváranie,keď bude málo nálevu,tak dovarím.Takúto zeleninu používam,ako bežne čerstvú, aj do mäsových polievok,nenechá sa dlho sterilizovať a môžeš použiť,aj keď budeš variť hovädziu polievku,keď otvoríš pohár , už vtedy ti zavonia,ako zeleninová polievka.Tak a teraz k receptu,očistýme si rôznu zeleninu , akú používate,ja som dala mrkvu peržlen,kaleráb, a zeler,a lístky ligurčeka...
2. Krok
nakrájaš a poukladáš do pohárov a zaleješ nálevom z deka a vody,ktorý precedíme,v bývalom deku je najmenej tých smetí, preto som si kúpila deko,ale v CZ,ale použila som už aj zeko,nič sa nestalo...
3. Krok
zavíčkuješ a sterilizuješ 15_20 min, aby si ju mohla v polievke ešte variť s mäskom...
4. Krok
tak isto postupujem aj pri zelenine na sviečkovú,zeleninu nakájam na kocky a zalejem takýmto nalevom,tiež sterilizujem,tam už môžeme aj pridať pár minút,tu nám to nevadí,,môžeš použiť aj do zeleninovej polievky...
Priemerné hodnotenie receptu
(2.3 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
10227 videní