Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Stopky brokolice nevyhadzujte – urobte z nich chrumkavý snack

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Brokolicovy snack.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: veľa
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 30min

Namiesto toho, aby brokolicové stonky skončili v koši, sa môžu stať neodolateľne chrumkavou prílohou alebo snackom.

Robíte si na večeru brokolicu ?

Stonky nevyhadzujte! Zmeňte ich na chrumkavé tyčinky , potiahnuté pikantným parmezánom a panko strúhankou.

Predtým, ako stonky nakrájate na pásiky, odstráňte tvrdú vláknitú kôru. Ako ich pripraviť ?

Brokolicové tyčinky môžeme piecť v rúre alebo vyprážať v teplovzdušnej fritéze . Ak ich pečiete v rúre, položte ich na obyčajný plech bez podložky, aby boli maximálne chrumkavé. V polovici pečenia ich otočíme, aby sa obe strany rovnomerne prepiekli.

Ak používate teplovzdušnú fritézu, pred pridaním tyčiniek ju predhrejte na 10 minút. Tiež ich nevkladajte príliš veľa naraz, pretože preplnený kôš zabráni cirkulácii vzduchu.

Podávajte chrumkavé stonky brokolice s rančským dipom, smotanovou americkou omáčkou na báze cmaru, majonézy a smotany, obohatenú o cesnak, cibuľu, bylinky ako kôpor a petržlen a korenie. Chuťovo mierne kyslá a osviežujúca, dokonale sa hodí k zelenine, vyprážaným jedlám, šalátom a maškrtám.

reklama:

Suroviny

  • 225 g brokolicových stopiek
  • 0,5 šálky jemne nastrúhaného parmezánu
  • 0,5 šálky panko strúhanky
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 lyžica olivového oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ak pečiete v rúre, rošt postavte do stredu a rúru predhrejte na 220 °C. Ak používate teplovzdušnú fritézu, predhrejte ju na 200 °C.

2. Krok

Ošúpte stonky brokolice a odstráňte pevnú, vláknitú vonkajšiu šupku. Stonky nakrájajte pozdĺžne na plátky hrubé 3-6 mm. Ak sú dlhšie ako 15 cm, rozrežte ich krížom na dve kratšie polovice.

3. Krok

V strednej miske zmiešajte parmezán, panko strúhanku, cesnakový prášok, soľ a korenie. Preneste tretinu zmesi do veľkej plytkej misy. Do ďalšej plytkej misky nalejte olivový olej.

4. Krok

Postupne namáčajte obalené kúsky brokolice najprv do oleja a potom do panko strúhanky a jemne pritlačte, aby dobre priľnuli. Keď sa zmes minie, utrite misku, osušte ju a naplňte ďalšou tretinou zmesi. Obalené kúsky poukladáme na nevymastený plech na pečenie.

5. Krok

Ak pečiete v rúre, pečte tyčinky 10 až 12 minút, pričom ich v polovici otočte, kým nebudú zlaté a chrumkavé.

6. Krok

Ak ich pripravujete vo fritéze, poukladajte ich v jednej vrstve do fritovacieho košíka (ak je to potrebné, urobte to po dávkach). Smažte ich asi 5 minút, kým nie sú zvonka chrumkavé a vnútri mäkké.

7. Krok

Vyprážané tyčinky preložíme na tanier, podľa chuti dosolíme a podávame s obľúbenou omáčkou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.