- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Strúhaný Cézar koláč
Strúhaný Cézar koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 1:15 hod
- Hotové Za: 1:55 hod
Suroviny
- Cesto:
- 250 g masla
- 5 lyžíc práškového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 450 g hladkej múky
- 2 lyžice kakaa
- 5 žĺtkov
- Tvarohová vrstva:
- 500 g tvarohu (môžete dať namiesto ricotty + 250 g tvarohu)
- 250 g ricotty
- 150 g cukru
- 1 vanilkový puding
- 1 vanilkový cukor
- 2 vajcia
- makovo kokosový vrstva:
- 5 bielkov
- 50 g kokosu
- 70 g maku
- 2 plechovky broskýň
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Do misky si dáme všetky suché prísady na cesto..Premiešame ich a potom pridáme na kocky nakrájané maslo..Premiešame opäť prstami, pridáme žĺtka a vymiesime hladké cesto..Nemiesime dlho. Cesto rozdelíme na dve časti. zabalíme do fólie a dáme do chladničky odpočívať..Najmenej na 30 minút.
2. Krok
pripravíme si plech 25 x 35 .vyložíme ho s papierom a na dno plechu nastrúhame jednu časť cesta.Plech vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a cesto predpečieme 13 minút.Potom vyberieme a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme plnky.
3. Krok
Najskôr si pripravíme tvarohovú plnku..vymiešame tvaroh s cukrom s pudingovým práškom a vanilkovým cukrom..nakoniec vmiešame vajcia..
4. Krok
Makovo kokosovú vrstvu pripravíme najskôr vyšľahaním snehu z bielkov..Najskôr so štipkou soli a potom vmiešame cukor..Potom ku snehu primiešame kokos a celý mak..
5. Krok
Broskyne scedí zo šťavy a potom ich nakrájame na kocky..
6. Krok
na predpečené cesto poukladáme kúsky broskýň, tie zatrieme tvarohovou plnkou a rozotrieme snehovú vrstvu z kokosu a maku..na závar nastrúhame po povrchu druhú časť z cesta..
7. Krok
Koláčik pečieme pri 170°C asi 60 minút..Potom ho necháme na mriežke úplne vychladnúť a nakrájame na porcie..Je naozaj úžasný...
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
11109 videní