- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Strúhaný francúzsky koláčik s džemom
Strúhaný francúzsky koláčik s džemom
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 230 g masla alebo margarínu
- 3 vajcia
- 150 g práškového cukru
- 0,5 lyžičky jedlej sódy
- 4 šálky (200ml) hladkej múky
- ríbezľový džem
- mrazené brusnice
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si teda margarín izbovej teploty, vajíčka. cukor, soľ, sóda, múka, džem a brusnice.
2. Krok
Maslo rozotrieme s cukrom a soľou. Pridáme vajíčka a všetko rozmiešame. Po častiach pridáme múku so sódou a rýchlym miešaním vymiesime mäkké, mierne lepivé cesto.
3. Krok
Cesto nemiesime dlho, inak bude koláč tvrdý. Cesto rozdelíme na 2 časti. Jednu vložte do mrazničky a druhú na 1 hodinu do chladničky.
4. Krok
Z cesta, ktoré bolo v chladničke, vyvaľkáme obdĺžnik , ten prenesieme na plech vyložený s papierom na pečenie a namažte ho džemom a posypte bobuľami.
5. Krok
Zmrazenú časť cesta nastrúhame a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na 25-30 minút. Potom vyberieme z rúry a necháme mierne vychladnúť, potom nakrájame na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
393 videní