Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Strúhaný koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Struhany kolac.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.coolinarika.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 55min
reklama:

Suroviny

  • 300 g hladkej múky
  • 1/2 balíka prášku do pečiva
  • 100 g masla
  • 3 žĺtky
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • štipka soli
  • Plnka:
  • 100 g slivkového lekváru
  • Orechová vrstva:
  • 3 bielká
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • 150 g cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z múky, prášku do pečiva, masla, žĺtkov, cukru, trochy soli a smotany vymiesime krehké cesto, ktoré necháme asi hodinu odstáť na chladnom mieste.

2. Krok

Cesto rozdelíme na dve časti. Prvú časť vyvaľkáme na veľkosť plechu, natrieme slivkovým lekvárom a natrieme plnkou z bielkov, cukru a mletých vlašských orechov.

3. Krok

Na orechovú plnku nastrúhame druhú časť cesta.. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 30 - 35 minút.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

883 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.