Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Šunkové koláčiky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sunkove kolaciky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gutekueche.de
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 125 g masla
  • 450 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 prášok do pečiva
  • 230 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 150 g čedaru
  • Pomazánka:
  • trochu pažítky
  • petržlenová vňať
  • štipka oregána
  • 200 g syrokrému
  • 150 g hustej kyslej smotany
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • ďalej potrebujeme:
  • 35 g nasekaných mandlí
  • 30 g sezamových semienok
  • 150 g šunky
  • 1 žĺtok na potretie
  • 2 lyžice mlieka na potretie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv nakrájajte maslo na malé kocky a vložte do misky. Potom pridajte múku, soľ a prášok do pečiva a rýchlo rukami vypracujte omrvinky. Potom vyšľaháme mlieko s vajíčkom. Nastrúhame čedar a čo najrýchlejšie vmiešajte do cesta spolu s vaječným mliekom. Potom cesto položte na pomúčenú pracovnú dosku a vyvaľkajte na hrúbku asi 3 cm. Potom okrúhlym vykrajovačom (Ø 3 cm) alebo pohárom vykrajujte koláčiky,odrezky zas zmieste a znovu vykrajujte , kým cesto nespotrebujete. kým sa cesto nespotrebuje.

2. Krok

Teraz predhrejte rúru na 200 °C (konvekcia 180 °C) a plech prikryte papierom na pečenie. Žĺtok vyšľaháme s 2 lyžicami mlieka a potrieme ním koláčiky.. Sezamové semienka a mandle dáme na samostatné taniere a polovicu koláčikov vtlačíme do sezamových semienok a druhú polovicu do mandlí. Koláčiky poukladáme na pripravený plech, pečieme na 2. mriežke odspodu v predhriatej rúre asi 25 minút dozlatista a potom necháme asi 20 minút vychladnúť na mriežke.

3. Krok

príprava nátierky: Bylinky najskôr opláchnite studenou vodou, osušte, otrhajte lístky petržlenu a oregana a nasekajte. Pažítku nakrájame na jemné kolieska. V miske vymiešame smotanový syr s kyslou smotanou do hladka, vmiešame bylinky a dochutíme soľou a korením.

4. Krok

Vychladnuté pečivo rozrežeme. Natrieme nátierku na korpusy koláčikov. Nakrájajte šunku, položte na nátierku, nasaďte veko na koláčiky a poukladajte na koláčový stojan alebo veľký tanier.

reklama:

Tipy

Koláčiky môžeme obložiť aj údeným lososom, alebo salámou nakrájanou na tenké plátky.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

510 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.