Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šunkové koláčiky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sunkove kolaciky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gutekueche.de
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 125 g masla
  • 450 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 prášok do pečiva
  • 230 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 150 g čedaru
  • Pomazánka:
  • trochu pažítky
  • petržlenová vňať
  • štipka oregána
  • 200 g syrokrému
  • 150 g hustej kyslej smotany
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • ďalej potrebujeme:
  • 35 g nasekaných mandlí
  • 30 g sezamových semienok
  • 150 g šunky
  • 1 žĺtok na potretie
  • 2 lyžice mlieka na potretie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv nakrájajte maslo na malé kocky a vložte do misky. Potom pridajte múku, soľ a prášok do pečiva a rýchlo rukami vypracujte omrvinky. Potom vyšľaháme mlieko s vajíčkom. Nastrúhame čedar a čo najrýchlejšie vmiešajte do cesta spolu s vaječným mliekom. Potom cesto položte na pomúčenú pracovnú dosku a vyvaľkajte na hrúbku asi 3 cm. Potom okrúhlym vykrajovačom (Ø 3 cm) alebo pohárom vykrajujte koláčiky,odrezky zas zmieste a znovu vykrajujte , kým cesto nespotrebujete. kým sa cesto nespotrebuje.

2. Krok

Teraz predhrejte rúru na 200 °C (konvekcia 180 °C) a plech prikryte papierom na pečenie. Žĺtok vyšľaháme s 2 lyžicami mlieka a potrieme ním koláčiky.. Sezamové semienka a mandle dáme na samostatné taniere a polovicu koláčikov vtlačíme do sezamových semienok a druhú polovicu do mandlí. Koláčiky poukladáme na pripravený plech, pečieme na 2. mriežke odspodu v predhriatej rúre asi 25 minút dozlatista a potom necháme asi 20 minút vychladnúť na mriežke.

3. Krok

príprava nátierky: Bylinky najskôr opláchnite studenou vodou, osušte, otrhajte lístky petržlenu a oregana a nasekajte. Pažítku nakrájame na jemné kolieska. V miske vymiešame smotanový syr s kyslou smotanou do hladka, vmiešame bylinky a dochutíme soľou a korením.

4. Krok

Vychladnuté pečivo rozrežeme. Natrieme nátierku na korpusy koláčikov. Nakrájajte šunku, položte na nátierku, nasaďte veko na koláčiky a poukladajte na koláčový stojan alebo veľký tanier.

reklama:

Tipy

Koláčiky môžeme obložiť aj údeným lososom, alebo salámou nakrájanou na tenké plátky.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

473 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.