- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Sušená krkovička
Sušená krkovička
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 2500 g krkovičky
- marinovanie:
- 460 g soli
- mleté čierne korenie 2 lyžičky
- nové korenie 10 ks
- bobkový list 5 ks
- klinček 10 ks
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si marinádu.Do hrnca si nalejeme 3 litre vody.Na každý liter vody by malo isť 4 - 5 lyžíc soli.Pridáme čierne korenie klinčeky a bobkový list a necháme zovrieť.Potom odstavíme a necháme úplne vychladnúť.
2. Krok
Umyté mäso si rozdelíme na dve polovice vložíme do hrnca s marinádou a zaťažíme.Dáme do chladničky na 3 dni.Dvakrát denne by sme nemali zabudnúť mäsko v marináde otočiť.
3. Krok
Po troch dňoch mäsko vyberieme a dokonale osušíme.Necháme ho pár hodín na mriežke odkvapkať..
4. Krok
Pripravíme si posýpku ktorou obspeme osušené mäsko a zabalíme do gázy..Na obsypanie použite bylinky alebo koreniny podľa vlastnej chuti..(paprika, rozmarín, cesnak sušený, )zmesi hotových korenín..
5. Krok
Takto pripravené mäsko zabalene v gáze dáme na 1 týždeň do chladu vysušiť..Môžete použiť spodný box v chladničke ..Mäso by malo byť v nádobe uzatvorené a pokiaľ chcete získať krásny tvar stiahnite ho nitkou v gáze do rolky..
6. Krok
Takto pripravené na konzumovanie bude po 1 týždni, a spotrebovať ho môžete do 4 týždňov...
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
21 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
18548 videní