- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Sušená
- Sušená torta
Sušená torta
- Kusov: 16
- Porcií: 16
- Čas Prípravy: 4min
- Varenie: 3min
- Hotové Za: 4min
Suroviny
- 12 vajec
- 840 g krupicový cukor (jemný kryštálový)
- 600 g maslo (žiadnu náhradu prosím)
- 3 PL kakao
- 100 g 52% čokolády
- 3 PL rum
- 240 g práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Všetky suroviny musia byť v izbovej teplote. Oddelíme si bielky žĺtky. Dáme si bielky do hrnca spolu s krupicovým cukrom a šľaháme ich nad parou cca 20-25 minút. Doba šľahania závisí od toho za aký čas sa nám kompletne rozpustí cukor. Bielka majú byť lesklé a vláčne, ale dostatočne tuhé. Hmotu necháme vychladnúť -počas tejto doby niekoľkokrát hmotu prešľaháme. Na papier na pečenie si z opačnej strany naznačíme čiaru-tvar aký bude mať torta. Vrecúškom zo špičkou si natlačíme vrchný plát, ktorý ozdobíme celý. Ostatné tri pláty ozdobíme len po obvode a zvyšok natrieme. Sušíme v teplovzdušnej rúre na ventilátore dva pláty naraz cca 1,5 hodiny niekedy aj dlhšie. Plát sa musí dať ľahko oddeliť od papiera. Plnka: žĺtky s práškový cukrom a kakaom šľaháme nad parou do zhustnutia cca 15-20 min. Hneď do hmoty zašľaháme čokoládu ktorá sa pekne roztopí. Po chvíli zašľaháme 250 g masla. Plnku necháme vychladnúť a zašľaháme zvyšné maslo a dochutíme rUMom. Opäť vreckom so špičkou naplníme tortu a vrch ozdobíme podľa fantázie. Konkrétne na tejto sú kvety s marcipánovej hmoty dofarbené kakaom. Tento pomer je na 2 kg tortu. Príjemné pečenie.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.1 / 5)
33 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
70983 videní