Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sušené paradajky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Pomodori secchi sott olio.jpg
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 50
  • Porcií: 50
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

S_00106580.jpgS_00106581.jpgS_00106582.jpgS_00106583.jpgS_00106584.jpg

reklama:

Suroviny

  • 1,5 kg paradajok (najlepšie sú menšie a predĺžené)
  • 2 výhonky rozmarínu
  • 1 vetvička tymiánu
  • 5 - 6 strúčikov cesnaku
  • červený vínny ocot
  • extra panenský olivový olej
  • hnedý cukor
  • soľ a mleté čierne korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Stôl zakryte dvojvrstvovou papierovou utierkou. Paradajky nakrájajte na polovicu a s ostrou lyžicou, odstráňte jadro spolu so šťavou. Ľahko osoľte paradajky zvnútra a posypte ich cukrom. Otočte ich na utierky smerom dole. Nechajte stiecť po dobu 30 minút.

2. Krok

Na plech si dajte papier na pečenie a poukladajte naň paradajky smerom nahor.

3. Krok

Odstráňte stonky z rozmarínu a tymianu. Cesnak nakrájajte na tenké tenké plátky.

4. Krok

Do každej polovice paradajky vložte kúsok cesnaku. Posypeme tymianom a rozmarínom.Pokvapkajte každú paradajku olivovým olejom.

5. Krok

Plech na pečenie umiestnite do predhriatej rúry na teplotu 120-130 ° C. Pod dvierka rúry položte handričku - aby sa mala vlhkosť kam odparovať. Po 2 hodinách vyberte plech a otočte paradajky. Sušte ďalšie 2-4 hodiny, až kým nebudú dôkladne usušené.

6. Krok

Vypnite rúru a nechajte paradajky úplne vychladnúť. Potom dajte paradajky do pohára, nalejte ocot a olivový olej. Zatvorte a uchovávajte v chladničke.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1147 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.