- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- prílohy,
- Sušené paradajky v oleji
Sušené paradajky v oleji
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
o kvalitné domáce sušené paradajky som sa pokúšala viac krát a výsledok nič moc… až keď som minulý rok nasadila odrodu San Marzano, ktorá je špeciálne určená na sušenie za.čalo sa mi dariť.
Suroviny
- paradajky
- soľ morská hrubozrnná
- olivový olej extra virgin
- cesnak
- bylinky čerstvé
Postup prípravy
1. Krok
paradajky nakrájame na asi 3-4mm plátky, poukladáme na sitá v sušičke a sušíme pokiať paradajky nemajú takú gumovitú konzistenciu... ja sušenie kombinujem.... cez deň keď mi páli slnko na balkón, vykladám paradajky na balkón... v čase najväčších teplôt boli paradajky usušené behom dňa...
2. Krok
paradajky sa môžu sušiť aj v rúre, 12-18 hod. pri teplote 50-60°C... alebo nakrájané paradajky naukladáme na plech, rúru vyhrejeme na 220°C, plech dáme do rúry a po 10-tich minútach rúru vypneme, plech necháme dnu a rúru neotvárame 4-5 hod. potom paradajky skontrolujeme, ak treba poobraciame a znovu zopakujeme - rúru vyhriať na 220°C po 10-tich minútach rúru vypnúť a nechať zavretú 4-5 hod. opakujeme až sú paradajky usušené
3. Krok
usušené paradajky môžeme skladovať v uzatvárateľných nádobách na tmavom a chladnom mieste alebo si ich naložíme do oleja
4. Krok
na dno vhodného pohára uložíme striedavo sušené paradajky, kolieska cesnaku, petržlenovú vňať, bazalku, zľahka osolíme a zalejeme kvalitným olivovým olejom, odložíme do chladničky a o týždeň môžeme konzumovať
5. Krok
takto pripravené sušené paradajky sú súčasťou mnohých talianskych špecialít... len tak s cestovinami sú priam báječné...
Priemerné hodnotenie receptu
(4.2 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
34219 videní