Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Švábska žemľovka

reklama:
20141015_125827[1]
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 10
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 45min

20141015_125835[1]

reklama:

Suroviny

  • 2 vianočky
  • 4 žĺtka alebo 2 celé vajcia
  • 2 balíky vanilkového cukru
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 150 g lieskových pražených orechov
  • 200 g odkôstkovaných višní
  • 1 tvaroh
  • 1 liter mlieka
  • 2 škoricové cukre
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V mlieku si rozrobíme vanilkový cukor, 4 žĺtka ak chcete na vrch bielkový sneh. Alebo 2 celé vajcia ak chcete žemľovku bez snehu.a 5 lyžíc práškového cukru.

2. Krok

Vianočku nakrájanú na krajčeky namáčame v takto zarobenom mlieku a ukladáme na maslom vymastený a strúhankou vysypaný plech alebo do formy.urobíme jednu vrstvu , a potom posypeme nastrúhanými orechmi , višňami a zomrvíme jeden tvaroh..všetko posypeme škoricovým cukrom.

3. Krok

Potom urobíme druhú vrstvu z vianočky.(môžete urobiť aj dve vrstvy s plnkou )záleží akú vysokú chcete žemľovku mať.

4. Krok

Pokiaľ robíte bielkový sneh na vrch tak by som odporúčala jednu hrubšiu vrstvu plnky.Ak bez snehu tak dve vrstvy plnky.Potom pečieme žemľovku pri 180 °C cca 30 minút. Ak chcete sneh tak:

5. Krok

4 bielky so štipkou soli, 200 g kryštálového cukru, 2 polievkové lyžice šťavy z citróna to sú suroviny na sneh..Bielka so soľou do peny potom cukor a nakoniec citrónovú šťavu.

6. Krok

cca 10 minút pred dopečením natrieme na žemľovku sneh a potom dopečieme.

7. Krok

Nakrájanú žemľovku posypeme práškovým cukrom podlejeme višňovou šťavou a podávame..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.7 / 5)

6 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

24439 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.