Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Svadobné koláčiky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Svadobne na web600 × 400 px.png
5
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 1 kocka droždia
  • 4 lyžice cukru
  • 1 hrnček smotany na varenie
  • 7 hrnčekov polohrubej múky
  • 5 žĺtkov
  • 1 vanilkový cukor
  • kôra z polovice citróna
  • 1 lyžička soli
  • štipka nastrúhaného muškátového orieška
  • 4 lyžice masla
  • 2 žĺtky na potretie
  • tuk a múka na plech
  • Maková plnka:
  • 1 hrnček mlieka
  • 2 lyžice cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 hrnček mletého maku
  • 2 lyžice krupice
  • mandle na ozdobu
  • Tvarohová plnka:
  • kocka mäkkého tvarohu
  • 4 lyžice cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 vajce
  • 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
  • 2 lyžice vanilkového pudingu
  • hrozienka na ozdobu
  • Slivková plnka:
  • 6 lyžíc slivkového lekváru
  • 2 lyžice rumu
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • Orechová plnka:
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 2 lyžice cukru
  • 3 lyžice lieskových orechov
  • 2 lyžice strúhanky
  • 2 lyžice orechového likéru
  • Kandizované čerešne na ozdobu
  • Mrvenička:
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice masla
  • 1 žĺtok
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Droždie zmiešame s lyžicou cukru , pridáme asi polovicu vlažnej smotany a rozšľaháme. Pridáme 2 lyžice múky a vytvoríme hustý kvások .. Necháme ho vykysnúť na teplom mieste . Do misy dáme zvyšok cukru a múky , žĺtky ,vanilkový cukor, citrónovú kôru , soľ , muškátový oriešok a kvások.. Zľahka všetko spracujeme a nakoniec vmiesime rozpustené maslo .

2. Krok

Vypracujeme hladké nelepivé cesto , , ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť. Počas kysnutia cesto premiesime. Po vykysnutí ho nakrájame na malé kúsky s hmotnosťou 10 g a vytvarujeme guľky , ktoré ukladáme na plech dostatočne ďaleko od seba. Necháme ich vykysnúť , a potom do každej urobíme jamku .. Koláčiky potrieme rozšľahaným žĺtkom. Plnky si dáme do cukrárskych vreciek a plníme jamky.. Vrch každého koláčika posypeme mrveničkou.

3. Krok

Pečieme v predhriatej rúre na 200°C do zlatohneda. Čas pečenia závisí od rúry a veľkosti koláčikov. Koláčiky vybraté z rúry ešte horúce potierame po okrajoch cukrovou polevou.. 1 : 1 cukor a voda.. Pečieme ich veľmi krátko aby sa nevysušili.. 12 - 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť na kovovej mriežke..

4. Krok

Maková plnka: Mlieko s oboma cukrami necháme zovrieť a pridáme najemno umletý mak a krupicu. Povaríme asi 2 minúty a necháme vychladnúť. Zdobíme polovičkami olúpaných mandlí..

5. Krok

Tvarohová plnka: Tvaroh zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom , vajcom, citrónovou kôrou a pudingovým práškom. Tvarohové koláčiky zdobíme hrozienkami.

6. Krok

Lekvárová plnka: Slivkový lekvár dobre premiešame s rumom a so škoricou.. posypeme mrveničkou..

7. Krok

Orechová plnka: Mlieko prevaríme s cukrom , a najemno pomletými orechmi. Necháme vychladnúť , zahustíme strúhankou a ochutíme rumom. Orechové koláčiky zdobíme kúskami kandizovaného ovocia.

reklama:

1.png
www.canva.com
2.png3.png

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1830 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.