Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Švajčiarska roláda s jahodovou šľahačkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Svajciarska rolada.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 4 vajcia
  • 1 žĺtok
  • 70 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 80 g hladkej múky
  • na hrot noža prášok do pečiva
  • Krém :
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíky vanilkového cukru
  • 1 stužovač šľahačky
  • 500 g jahody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu lahodnej švajčiarskej rolády s jahodovou šľahačkou vyšľaháme v miske ručným mixérom vajcia so žĺtkami, cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou do nadýchanej hmoty. Zmiešame hladkú múku s práškom do pečiva, preosejeme na vajcovú zmes a vareškou opatrne primiešame, kým nevznikne jednotné cesto ..

2. Krok

Piškótovú zmes rozotrieme na plech (cca 30 x 35 cm) vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Plech vložíme do stredu vyhriatej rúry a pečieme pri 200 °C hornom a spodnom ohreve asi 10 minút, kým piškóta nie je zlatistá. Upečenú piškótu vyklopíme na čistý papier na pečenie a papier na na ktorom sa piškóta piekla opatrne odlepíme.

3. Krok

Šľahačku vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a so stužovačom , kým sa nevytvoria tuhé špičky. Opatrne vložíme umyté a nakrájané jahody.

4. Krok

Teraz na piškótu rovnomerne rozotrieme jahodový krém, pričom necháme okraj voľný. Potom pomocou papiera na pečenie opatrne zrolujte piškótu z dlhšej strany, kým vám nevznikne pekná roláda. Položte švajčiarsku rolku s jahodovou šľahačkou na servírovací tanier, ozdobte čerstvými jahodami a podľa potreby poprášte práškovým cukrom. Nakrájajte na plátky a ihneď podávajte.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

248 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.