- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Švajčiarska tiramisu roláda
Švajčiarska tiramisu roláda
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- Piškóta:
- 6 vajec
- 1 vanilkový cukor
- 100 g práškového cukru
- 1 lyžica oleja
- 90 g hladkej múky
- štipka soli
- Sirup:
- 120 ml espressa
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžica amaretta
- Plnka:
- 250 g mascarpone
- 60 g cukru
- 200 ml smotany na šľahanie
- kakaový prášok
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme si rúru na 180°C.Plech 30 x 25 si vyložíme s papierom na pečenie.
2. Krok
Oddelíme si bielká od žĺtkov..Žĺtka šľaháme s olejom asi 5 minút..pridáme aj vanilkový cukor a práškový cukor.Nakoniec zľahka vmiešame múku.Bielká vyšľaháme so štipkou soli do peny. Bielkovú penu vmiešame k žĺtkovej zmesi..cesto vylejeme na plech uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry.
3. Krok
Upečenú piškótu preklopíme na vlhkú utierku a opatrne stiahneme papier na pečenie.Roládu stočíme aj s utierkou a takto necháme vychladnúť.
4. Krok
medzitým si uvaríme silné presso a pridáme k nemu amaretto a cukor..Necháme vychladnúť..
5. Krok
Vyšľaháme šľahačku..Zvlášť vyšľaháme mascarpone s cukrom, môžeme pridať lyžicu amaretta , potom primiešame šľahačku..Piškótu rozvinieme a pokvapkáme kávovým sirupom..potom rozotrieme krém a roládu zrolujeme.
6. Krok
pred podávaním roládu posypeme preosiatym kakaovým práškom a nakrájame na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1547 videní