- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Švédska mandľová torta
Švédska mandľová torta
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:5 hod
Možno ju poznáte z Ikea.))
Suroviny
- 8 vajec
- štipka soli
- 250 g práškového cukru
- 200 g mandľová múčka (alebo jemne nasekané mandľe v mixéri)
- 75 g mandľových lupienkov
- 100 ml šľahačkovej smotany
- 2 vanilkové cukre
- 250 g masla
- 20 g sušenej smotany
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme si rúru na 180 °C..Pripravíme si tortovú formu s priemerom 26 ..Tú si vymastíme alebo vyložíme papierom na pečenie.
2. Krok
oddelíme žĺtka od bielkov ..Bielka vyšľaháme so štipkou soli do pevných vrcholcov ,potom pridáme 125 g práškového cukru..3ľaháme do snehu..Potom vmiešame mandľovú múku.Pečieme asi 20 minút pri 180 °C..
3. Krok
Zatiaľ si opražíme na suchej panvici mandľové lupienky..
4. Krok
Žĺtka smotanu a práškový cukor šľaháme nad parou 15 - 20 minút, metličkou do zhustnutia..Potom necháme vychladnúť a vmiešame maslo a sušenú smotanu spolu s vanilkovým cukrom, a vymiešame hladký krém.
5. Krok
Krém nanesieme na mandľovú piškótu..Potom je už len na vás či na krém dáte ešte šľahačku alebo vyšľahaný tuhý bielkový sneh..Prelejete čokoládovou polevou a posypete mandľovými lupienkami..
6. Krok
Môžete len klasicky na krém nasypať mandľové lupienky...
Priemerné hodnotenie receptu
(4.8 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
19897 videní