- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Švédska mandľová torta
Švédska mandľová torta
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 50min
Poznáte ju z Ikea?
Suroviny
- 1 hrnček mletých mandlí
- 5 bielkov
- 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
- Krém:
- 1 smotana na šľahanie
- 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
- 2 - 3 lyžice mandľového likéru
- 5 žĺtkov
- 1/2 zmäknutého masla
- Na posypanie:
- 1/2 hrnčeka mandľových lupienkov
Postup prípravy
1. Krok
Bielky vyšľaháme do peny , postupne prisypávame cukor , a šľaháme do snehu. Potom pridáme mleté mandle , a dôkladne premiešame . Polovicu cesta rozotrieme do tortovej formy vystlanej s papierom na pečenie a pečieme do zlatista vo vyhriatej rúre na 170°C 15 - 20 minút. To isté urobíme z druhou polovicou cesta.. Čiže upečieme 2 korpusy.
2. Krok
Krém si pripravíme .. Do smotany dáme cukor , a mandľový likér a zahrejeme.. Potom do zmesi zašľaháme žĺtky.. Doporučujem urobiť to nad parou.. Uvaríme hustý krém. Necháme za občasného miešania úplne vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme a postupne k nemu zašľahávame krém.. Spolu vymiešame ..
3. Krok
Na jeden korpus natrieme menšiu časť krému , na krém položíme druhý korpus , a ten opäť potrieme krémom.. Potrieme aj boky torty a odložíme do chladničky. Plátky mandlí opečieme na suchej panvici a posypeme nimi vrch a boky torty..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
656 videní