Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Švédska mandľová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Svedska.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Mandľový korpus :
  • 180 g mandlí
  • 5 bielok
  • 160 g krupicového cukru
  • štipka soli
  • Krém:
  • 180 ml smotany na šľahanie
  • 120 g krupicového cukru
  • 5 žĺtkov
  • 150 g masla
  • Na ozdobu :
  • 2 hrste mandľových lupienkov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na korpus rozmixujte celé neolúpané mandle najemno. Na papier na pečenie si ceruzkou vyznačte dva kruhy s priemerom 20 cm. Položte ho na plech na pečenie tak, aby strana, na ktorú ste kreslili, bola naspodku, a predhrejte rúru na 170 °C.

2. Krok

Oddeľte žĺtky od bielkov. K bielkom pridajte malú štipku soli a začnite ich šľahať. Až sa vytvorí jemná pena, postupne pridávajte cukor a vyšľahajte hustý biely sneh (po vytiahnutí metličiek zostanú v snehu pevné špičky). Potom už len zľahka ručne zapracujte stierkou do snehu mleté ​​mandle.

3. Krok

Bielkovú hmotu rozdeľte doprostred kruhov na papier na pečenie a plochým nožom ju rozotrite až k okrajom. Pečte v predhriatej rúre asi 20 minút, až začnú korpusy jemne hnednúť a budú na dotyk suché. Vyberte ich z rúry, nechajte krátko vychladnúť a potom opatrne zlúpnite papier. Nechajte úplne vychladnúť.

4. Krok

Na krém včas vyberte maslo z chladničky. Nakrájajte ho do veľkej misy na kocky a nechajte chvíľu bokom. Do rajnice dajte smotanu a cukor a za stáleho miešania na miernom ohni zahrievajte, až sa cukor rozpustí. Potom pridajte žĺtky a za stáleho šľahania zvoľna ďalej zahrievajte, až zmes zhustne do konzistencie redšieho pudingu (nevarte). Odstavte, priamo na povrch položte potravinársku fóliu a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

5. Krok

Keď budú mať maslo aj žĺtková zmes rovnakú teplotu (a žĺtková zmes chladnutím zhustne), maslo vyšľahajte do ľahkej peny a postupne po lyžiciach k nemu zašľahajte aj žĺtky so smotanou. Hotový krém nechajte krátko v chladničke vychladnúť a mierne stuhnúť.

6. Krok

Polovicu krému rozotrite na mandľový korpus, prikryte druhým korpusom a celý povrch torty potrite druhou polovicou krému. Krém starostlivo uhlaďte nožom a povrch torty ozdobte mandľovými lupienkami.

7. Krok

Tortu nechajte v chladničke rozležať a stuhnúť aspoň dve hodiny.

reklama:

Tip:  Keď sa vám žĺtky pri vyššej teplote trochu zrazia, hmotu ešte za tepla preceďte cez husté sito do čistej rajnice, aby bola úplne hladká.

Tip: Aj pri šľahaní sa môže stať, že sa vám krém zrazí (stáva sa to, keď majú suroviny rozdielne teploty). V tom prípade našľahajte v čistej mise ďalší kúsok masla a zrazený krém k nemu po lyžičkách zašľahajte – ďalšiu lyžičku pridajte vždy až potom, čo sa predchádzajúca úplne prepojí s maslom.

Tip: Mandľové lupienky krátko opečte na suchej panvici, budú mať lepšiu chuť aj lákavejšiu farbu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

508 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.