- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- mleté maso
- Švédske mäsové guľky
Švédske mäsové guľky
- Kusov: 20
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- Na guľky:
- 1 cibuľa
- maslo
- 1 lyžička mletého nového korenia
- 3 štipky muškátového orieška
- 600 g mletého mäsa mix bravčové hovädzie
- 1 vajce
- nasekaná petržlenová vňať
- 100 ml mlieka
- 80 g strúhanky
- soľ mleté čierne korenie
- olej
- Na omáčku :
- 1 lyžica masla
- 2 lyžice hladkej múky
- 400 ml silného vývaru
- šťava z polovice citróna
- 100 ml smotany na šľahanie
- soľ a mleté čierne korenie
- varené zemiak alebo zemiaková kaša
- brusnicový džem na podávanie
Postup prípravy
1. Krok
na drobno nakrájanú cibuľu orestujeme na masle do zlatista. Pridáme koreniny a necháme ich rozvoňať. V miske zmiešame mäso , orestovanú cibuľu, vajce, nasekanú petržlenovú vňať a premiešame. Potom vmiešame mlieko a strúhanku a odložíme na hodiny do chladu.
2. Krok
Po hodine z mäsovej zmesi formujeme guličky ktoré opekáme na oleji v panvičke do zlatista.. Medzitým si zohrejeme maslo v kastróliku na omáčku , pridáme múku a urobíme svetlú zasmažku. K zásmažke prilievame vývar za stáleho šľahania metličkou kým nezískame hladkú omáčku.. Omáčku ochutíme soľou a korením , pridáme citrónovú šťavu a nakoniec ju zjemníme smotanou..
3. Krok
Guľky podávame so zemiakmi , preliate omáčkou s brusnicovým džemom..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
770 videní