Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sviatočný bôčik s brusnicami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sviatočný bôčik s brusnicami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Sviatočný bôčik s brusnicami Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Vianočné sviatky si priam pýtajú luxusné chute, ktoré zahrejú pri srdci. Tento bôčik s brusnicami bude zaručene hodiť na váš sianočný stôl a možno sa stane novým favoritom vo vašich sviatočných receptoch. Je totiž tak výborný, že sa budete olizovať až za ušami!

reklama:

Suroviny

  • 2 kg bravčového bôčika
  • 2 šálky čerstvých brusníc
  • 2 stredne veľké jablká
  • 1/2 šálky čerstvej jablkovej šťavy
  • 1/4 šálky kvalitného medu
  • 1/4 šálky trstinového cukru
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 2 vetvičky čerstvého tymiánu
  • 1 lyžica soli
  • 2 štipky mletého čierneho korenia
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava bôčika: Začnite tým, že na bôčiku narežete kožu do mriežky. Potom do mäsa vmasírujte soľ a čierne korenie. Bôčik dajte do pekáča a podlejte ho trochou vody. Pečte pri teplote 170 °C asi 2 až 2,5 hodiny, kým nebude mäso krásne jemné a kôrka chrumkavá.

2. Krok

Príprava brusnicovej omáčky: Medzitým si pripravte omáčku. V hrnci zmiešajte brusnice, jablká nakrájané na malé kocky, jablkovú šťavu, med, trstinový cukor a balzamikový ocot. Nechajte zmes zovrieť a varte asi 10 minút, kým sa ovocie nerozpadne a omáčka nezíska hustú konzistenciu. Potom hrniec odstavte.

3. Krok

Finalizácia pokrmu: Keď je bôčik takmer hotový, prelejte ho asi tromi štvrtinami brusnicovej omáčky a vráťte ho do rúry, aby sa ešte jemne zapečený. Po upečení bôčik vyberte a nechajte ho 10 minút odpočívať. Nakoniec ho prelejte zvyšnou omáčkou a ozdobte čerstvým tymiánom.

reklama:

Tento jedinečný bôčik s brusnicami je ideálny na sviatočnú večeru, ktorá bude určite nezabudnuteľná!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

59 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.