- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Sviatočný bôčik s brusnicami
Sviatočný bôčik s brusnicami
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Vianočné sviatky si priam pýtajú luxusné chute, ktoré zahrejú pri srdci. Tento bôčik s brusnicami bude zaručene hodiť na váš sianočný stôl a možno sa stane novým favoritom vo vašich sviatočných receptoch. Je totiž tak výborný, že sa budete olizovať až za ušami!
Suroviny
- 2 kg bravčového bôčika
- 2 šálky čerstvých brusníc
- 2 stredne veľké jablká
- 1/2 šálky čerstvej jablkovej šťavy
- 1/4 šálky kvalitného medu
- 1/4 šálky trstinového cukru
- 2 lyžice balzamikového octu
- 2 vetvičky čerstvého tymiánu
- 1 lyžica soli
- 2 štipky mletého čierneho korenia
Postup prípravy
1. Krok
Príprava bôčika: Začnite tým, že na bôčiku narežete kožu do mriežky. Potom do mäsa vmasírujte soľ a čierne korenie. Bôčik dajte do pekáča a podlejte ho trochou vody. Pečte pri teplote 170 °C asi 2 až 2,5 hodiny, kým nebude mäso krásne jemné a kôrka chrumkavá.
2. Krok
Príprava brusnicovej omáčky: Medzitým si pripravte omáčku. V hrnci zmiešajte brusnice, jablká nakrájané na malé kocky, jablkovú šťavu, med, trstinový cukor a balzamikový ocot. Nechajte zmes zovrieť a varte asi 10 minút, kým sa ovocie nerozpadne a omáčka nezíska hustú konzistenciu. Potom hrniec odstavte.
3. Krok
Finalizácia pokrmu: Keď je bôčik takmer hotový, prelejte ho asi tromi štvrtinami brusnicovej omáčky a vráťte ho do rúry, aby sa ešte jemne zapečený. Po upečení bôčik vyberte a nechajte ho 10 minút odpočívať. Nakoniec ho prelejte zvyšnou omáčkou a ozdobte čerstvým tymiánom.
Tento jedinečný bôčik s brusnicami je ideálny na sviatočnú večeru, ktorá bude určite nezabudnuteľná!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
13 videní