- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nátierka
- Svieža jarná nátierka z vajec a reďkoviek
Svieža jarná nátierka z vajec a reďkoviek

- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Po sviatkoch často zostanú vajíčka, ktoré sa už nikomu nechce jesť len tak. Práve vtedy prichádza ideálny čas na jednoduchú, rýchlu a chutnú nátierku, ktorú zvládne pripraviť každý. Reďkovky jej dodajú príjemnú sviežosť, saláma zas zvýrazní chuť a výsledok je nielen chutný, ale aj plný vitamínov.
Suroviny
- zväzok čerstvých reďkoviek
- 4 natvrdo uvarené vajcia
- približne 50 g obľúbenej salámy
- 100 g kvalitnej majonézy
- lyžička horčice
- lyžička citrónovej šťavy
- soľ a čierne korenie podľa potreby
Postup prípravy
1. Krok
Reďkovky najprv umyjeme, zbavíme ich stoniek a koreňov a následne ich nahrubo nastrúhame do misky.
2. Krok
Uvarené vajcia olúpeme a nasekáme nadrobno. Pridáme ich k reďkovkám.
3. Krok
Salámu pokrájame na malé kocky a pridáme do zmesi.
4. Krok
Pridáme majonézu, premiešame a dochutíme horčicou, šťavou z citróna, soľou a čiernym korením.
5. Krok
Hotovú pomazánku necháme aspoň pol hodinu odstáť v chladničke, aby sa chute prepojili.
Táto nátierka skvelo chutí s čerstvým chlebom, ale rovnako dobre sa hodí aj ako plnka do plnených rožkov alebo ako dip ku zelenine. Je to praktický spôsob, ako využiť zvyšky z chladničky a zároveň si pochutnať.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
28 videní