Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Svieža jogurtová bábovka s kúskami jahôd: jednoduchý recept, ktorý si zamilujete

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Svieža jogurtová bábovka s kúskami jahôd: jednoduchý recept, ktorý si zamilujete
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Svieža jogurtová bábovka s kúskami jahôd: jednoduchý recept, ktorý si zamilujete Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 0min

Bábovka nemusí byť zložitá, aby oslovila. Práve naopak – v jej jednoduchosti sa skrýva čaro domácej pohody. Tento recept stavia na vláčnom jogurtovom ceste s citrónovým nádychom, ktoré v kombinácii so sladkými jahodami vytvára dokonalý chuťový zážitok. Hodí sa k nedeľnej káve aj ako letná pochúťka pre hostí.

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 1/2 kocky zmäknutého masla
  • 3/4 šálky kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • kôra a šťava z 1 bio citróna
  • 1 šálka bieleho jogurtu
  • 2 a 1/4 šálky polohrubej múky
  • 1 ČL jedlej sódy
  • štipka soli
  • 1 a 1/2 šálky čerstvých jahôd
  • Poleva (voliteľná):
  • 1/2 šálky práškového cukru
  • 2 šálky jahôd
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do väčšej misy vložte zmäknuté maslo a cukor a vymiešajte ich do peny. Pridajte vajcia, citrónovú kôru aj šťavu a všetko dôkladne spojte. Nakoniec vmiešajte jogurt, ktorý cesto krásne zjemní.

2. Krok

Umyté jahody nakrájajte na malé kúsky a premiešajte ich s trochou múky (cca 1/4 šálky). Vďaka tomu sa pri pečení neusadia na dne formy, ale zostanú rovnomerne rozložené.

3. Krok

Zvyšnú múku premiešajte s jedlou sódou a soľou a postupne zapracujte do cesta. Nakoniec jemne vmiešajte obalené jahody. Cesto preložte do pripravenej formy na bábovku – nezabudnite ju predtým vymazať a vysypať múkou.

4. Krok

Pečte v predhriatej rúre na 160 až 170 °C približne jednu hodinu. Bábovka je hotová, keď zapichnutá špajdľa vyjde po vytiahnutí suchá. Po dopečení nechajte bábovku desať minút odstáť vo forme, potom ju opatrne vyklopte.

5. Krok

Jahody rozmixujte a prepasírujte cez sitko. Zmiešajte s práškovým cukrom, aby vznikla hladká poleva. Pokiaľ je príliš riedka, nechajte ju chvíľu odstáť – mierne zhustne a bude sa dať lepšie naliať na vychladnutý koláč.

reklama:

Ak chcete bábovku ešte viac ozvláštniť, pridajte do cesta aj pár lístkov mäty alebo posekané mandle. Výborne doplnia ovocnú chuť a dodajú dezertu nový rozmer.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

15 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.