Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Svieža letná dobrota: Paradajky marinované s mozzarellou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Svieža letná dobrota: Paradajky marinované s mozzarellou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Svieža letná dobrota: Paradajky marinované s mozzarellou Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tento jednoduchý, no chuťovo bohatý predkrm je ako stvorený na horúce letné dni. Kombinácia sladkých cherry paradajok, jemného syra mozzarella, sušenej bazalky a voňavého olivového oleja vytvára osviežujúci pokrm, ktorý si zamilujete na prvé sústo. Stačí pár surovín a trocha trpezlivosti – výsledok však stojí za to.

reklama:

Suroviny

  • 300 g mozzarelly
  • 250 g cherry paradajok
  • 3 čajové lyžičky sušenej bazalky
  • 100 ml kvalitného olivového oleja
  • 4 polievkové lyžice octu
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mozzarellu zbavíme nálevu, ktorý však nevylievame – niekoľko lyžíc si odložíme bokom. Paradajky dobre umyjeme a necháme usušiť.

2. Krok

Syr nakrájame na tenšie kolieska alebo plátky, ktoré posypeme bazalkou, aby krásne nasiakli vôňu bylinky.

3. Krok

V menšej miske si pripravíme marinádu: zmiešame 4 lyžice odloženého nálevu z mozzarelly s olivovým olejom a octom. Dochutíme soľou a mletým korením podľa vlastných preferencií.

4. Krok

Syr a paradajky preložíme do uzatvárateľnej nádoby, prelejeme pripravenou zálievkou a dobre premiešame, aby sa všetky kúsky rovnomerne obalili.

5. Krok

Zmes necháme odstáť v chladničke minimálne 24 hodín. Počas tohto času sa chute krásne prepoja a výsledkom bude výborný, svieži predkrm, ktorý sa hodí k vínu, grilovanému mäsu alebo len tak – ako ľahké občerstvenie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

23 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.