Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Svieže citrónové tiramisu

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Citronove tiarmisu.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Svieže citrónové tiramisu www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • Citrónový sirup:
  • 250 g cukru
  • 250 ml vody
  • 3 lyžičky citrónovej kôry
  • 4 lyžice citrónovej šťavy
  • ďalej potrebujeme:
  • 300 g dlhých piškót
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 500 g mascarpone
  • 70 g práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžičky citrónovej šťavy
  • 6 lyžíc limoncella
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravte citrónový sirup na navlhčenie piškót: do rajnice dajte vodu, cukor, najemno nastrúhanú kôru z dvoch citrónov a citrónovú šťavu . Pomaly zahrievajte a miešajte, aby sa cukor rozpustil. Priveďte do varu, stiahnite plameň a pomaly varte asi 10–15 minút, až sirup mierne zhustne. Odstavte a nechajte vychladnúť.

2. Krok

Do väčšej misy dajte mascarpone, cukor a vanilkový extrakt (alebo semienka z polovice vanilkového struku) a ručným šľahačom našľahajte do krémovej a nadýchanej konzistencie. Stierkou potom vmiešajte aj citrónovú kôru.

3. Krok

V inej mise vyšľahajte vychladenú smotanu do hustej šľahačky . Asi tretinu potom pridajte k našľahanému mascarpone a zľahka premiešajte. Zvyšok šľahačky ešte na dvakrát zapracujte rovnakým spôsobom: krém tak zostane jemný a nadýchaný.

4. Krok

Zostavte tiramisu: Každú piškótu na okamih ponorte do citrónového sirupu (postupujte svižne, aby sa piškóty nerozmočili) a skladajte tesne jednu vedľa druhej do pripravenej formy. Vrstvu piškót pokvapkajte limoncellom a potom na piškóty rozotrite polovicu krému. Uhlaďte a vrstvy zopakujte. Na povrch dezertu potom ešte postrúhajte trochu citrónovej kôry na ozdobu a nechajte v chladničke dobre rozležať a vychladiť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

450 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.