- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Svieže Dunajské vlny
Svieže Dunajské vlny
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 200 g masla
- 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 6 vajec
- 225 g polohrubej výberovej múky
- 1 polievková lyžica kakaového prášku
- 1 prášok do pečiva
- 2 polievkové lyžice mlieka
- 700 g odkôstkovaných višní
- 8 plátkov želatíny
- 750 g tvarohu
- 150 g práškového cukru
- 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 500 ml smotany na šľahanie
- Poleva:
- 6 listov želatíny (červené tortové želé) 2 balíčky
- 500 ml višňového džúsu alebo višňovej šťavy
- 50 g cukru
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si vyšľaháme maslo s cukrom do peny.Pridáme aj vanilkový cukor a štipku soli.Potom postupne vmiešame vajcia a za každým poriadne prešľaháme.Teraz príde na rad múka, s práškom do pečiva a s kakaom.Môžete si cesto rozdeliť na dve časti a len do jednej vmiešať kakao..Druhú časť môžete nechať bledú,ale ak sa nechcete primoc babrať vmiešajte kakaový prášok do celej masy.Nakoniec primiešame mlieko.
2. Krok
Cesto vylejeme na plech ktorý si buď to vymastíme a vysypeme múkou, alebo si ho vyložíme s papierom na pečenie.Pokiaľ ste sa rozhodli robiť dvojfarebnú piškótu nalejte najskôr bledé cesto, potom tmavé. Odkvapkané višne (šťavu si odložíme) trochu vtlačíme do cesta.Pečieme vo vyhriatej rúre 180°C asi 25 minút.Po upečení necháme poriadne vychladnúť.
3. Krok
Pripravíme si tvarohovú plnku.Namočíme si želatínu .Vymiešame si tvaroh s cukrom a s citrónovou šťavou.Zahrejeme želatínu a vymiešame ju v troche tvarohovej zmesi , potom vmiešame do celej plnky.Nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku a zľahka premiešame. Krém navrstvíme na vychladnutý koláčik a zahladíme.Dáme do chladničky zatuhnúť.
4. Krok
Teraz si pripravíme višňové želé, ktoré nám krásne ozdobí naše vlny.Rozpustíme si želatínu podľa návodu na obale.Medzitým si dáme zohriať višňový džús alebo šťavu z višní ktorú si doplníme do 500 ml vodou.Uvaríme podľa návodu a necháme trochu vychladnúť kým nám želé nezačne gélovať..Až potom prelejeme koláčik ..Zarovnáme a dáme úplne zaatuhnúť, najlepšie na noc..
Priemerné hodnotenie receptu
(1.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4138 videní