Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Svieže pokušenie: Citrónový cheesecake

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Svieže pokušenie: Citrónový cheesecake
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Svieže pokušenie: Citrónový cheesecake Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Lahodný cheesecake s osviežujúcou citrónovou arómou je dokonalou voľbou pre milovníkov jemných dezertov. Jeho príprava je nenáročná a vyžaduje iba zopár ingrediencií.

reklama:

Suroviny

  • Korpus:
  • 200 g maslových sušienok (napr. BeBe)
  • 70 g roztopeného masla
  • Plnka:
  • 500 g smotanového syra (napr. Philadelphia, mascarpone)
  • Šťava a kôra z dvoch bio citrónov (len žltá časť)
  • 200 g kyslej smotany
  • 2 čl vanilkového extraktu
  • 120 g cukru
  • 3 vajcia
  • Ozdoba:
  • 1 citrón
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 2 PL citrónovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava spodnej vrstvy: Sušienky rozdrvte na drobno v mixéri alebo ich roztlačte v uzatvárateľných vrecku. Pridajte roztopené maslo a dôkladne premiešajte. Hmotu vtlačte na dno tortovej formy (priemer približne 23 cm) vystlanej papierom na pečenie. Na niekoľko minút odložte do chladničky, aby stuhla.

2. Krok

Príprava plnky: V miske zmiešajte smotanový syr, kyslú smotanu, cukor, citrónovú šťavu, nastrúhanú citrónovú kôru a vanilkový extrakt. Po jednom zašľahajte vajcia, aby vznikla hladká a krémová zmes.

3. Krok

Pečenie: Rúru predhrejte na 160 °C. Plnku vylejte na pripravený korpus a pečte 50 - 60 minút, kým sa okraje upevnia, ale stred zostane mierne trasúcim.

4. Krok

Chladenie: Po upečení vypnite rúru, nechajte pootvorené dvierka a cheesecake pomaly vychladnúť. Následne ho premiestnite do chladničky na niekoľko hodín, ideálne cez noc.

5. Krok

Príprava polevy: Citrónovú šťavu mierne zohrejte a pridajte cukor, miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Nechajte vychladnúť a cheesecake touto polevou ozdobte. Nakoniec pridajte plátky citróna.

reklama:

Podávajte dobre vychladené a vychutnajte si jedinečnú kombináciu sviežosti a krémovosti!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.