- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Svieži koláč z čerstvých ríbezlí
Svieži koláč z čerstvých ríbezlí
- Kusov: jeden plech
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:15 hod
Inšpirovala som sa receptom z časopisu-Život (2004)
Suroviny
- 300g múka hladká
- 1 prášok do pečiva
- 60g maslo
- 6ks vajcia
- 150g cukor kryštál
- 2ks cukor vanilkový
- 250ml smotana na šľahanie
- 700g čerstvé ríbezle
- 200g cukor práškový
Postup prípravy
1. Krok
Žľtky, maslo, krupicový cukor, 1 vanilínový cukor vyšlaháme do penista a primiešame smotanu.
2. Krok
Pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom.
3. Krok
Cesto dáme na hlbší plech ( ja som dávala s rozmerom 36x26 cm ale môže byť aj menší, potom aj sneh na koláči bude hrubšia vrstva, lebo mne sa vidí toho snehu málo) vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. (Elektrická rúra: 180°C Teplovzdušná rúra: 170 °C Plynová rúra: 3 stupeň)
4. Krok
Ríbezle zbavíme stopiek ( pomocou vidličky)
5. Krok
Premyjeme ríbezle vodou a necháme odkvapkať. Lyžicu práškového cukru dáme bokom, zvyšok zmiešame s ríbezľami a necháme ich asi 10 minút odležať.
6. Krok
Po upečení dáme cesto na vlhkú utierku a stiahneme opatrne papier a plát cesta preložíme späť na plech.
7. Krok
Medzitým vyšlaháme dotuha bielky s druhým vanillínovým cukrom.
8. Krok
Na ešte vlažné upečené cesto, rozložíme ríbezle aj so šťavou.
9. Krok
A na vrch nanesieme ušľahaný tuhý sneh, ktorý pocukrujeme lyžicou práškového cukru. Koláč opäť vložíme do rúry a pečieme ešte 5-10 minút, kým sneh začne hnednúť. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(4.4 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14011 videní