Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Svieži letný cheesecake s jahodami a ricottou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Svieži letný cheesecake s jahodami a ricottou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Svieži letný cheesecake s jahodami a ricottou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Jahody sú symbolom leta – sladké, šťavnaté a neodolateľné. Ak chystáte oslavu, rodinné posedenie alebo si len chcete dopriať výnimočný dezert, tento jemný tvarohovo-syrový cheesecake je tou správnou voľbou. Vďaka kombinácii ricotty, žervé a ovocného prelivu pôsobí ľahko a sviežo – ako stvorený pre teplé dni.

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 210 g hladkej múky
  • 95 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • Plnka:
  • 400 g čerstvých jahôd
  • 200 g kryštálového cukru
  • 500 g ricotty
  • 400 g žervé
  • 250 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 4 celé vajcia
  • 3 lyžice zemiakového škrobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru si nastavte na 160 °C. Tortovú formu si pripravte tak, že ju vysteliete papierom na pečenie.

2. Krok

Zo všetkých surovín na korpus vypracujte kompaktné cesto – ide to rukou alebo mixérom. Cesto rovnomerne natlačte na dno formy.

3. Krok

Pečte približne 10 až 15 minút, aby cesto mierne stuhlo a chytilo farbu.

4. Krok

Jahody umyte, zbavte zelených častí a pokrájajte na malé kúsky. Nasypte ich do hrnca, pridajte kryštálový cukor a chvíľu povarte, kým sa nerozvaria. Potom ich rozmixujte na hladkú zmes.

5. Krok

V samostatnej mise zmiešajte ricottu a žervé. Pridajte práškový cukor, vanilku, vajcia a škrob. Všetko spolu vyšľahajte do krémovej konzistencie.

6. Krok

Polovicu tejto syrovej náplne vylejte na predpečený korpus. Na ňu po lyžiciach pridajte časť jahodového rozvaru a jemne premiešajte, aby vznikol efekt mramorovania.

7. Krok

Následne pridajte zvyšok krému a zvyšné jahody opäť naneste po lyžiciach navrch. Špajľou alebo nožom jemne premiešajte, ale tak, aby sa vrstvy úplne nespojili – ide o dekoratívne žilkovanie.

8. Krok

Koláč pečte ešte asi hodinu, stále pri 160 °C.

9. Krok

Po upečení ho nechajte úplne vychladnúť. Ideálne je dať ho do chladničky na niekoľko hodín, aby poriadne stuhol a chutnal ešte lepšie.

reklama:

Tento cheesecake je skvelým spojením sviežosti a jemnej sladkosti. Vynikne na každej letnej oslave, ale poteší aj len tak – ako sladká odmena po dlhom dni. Jeho mramorovaný vzhľad upúta na prvý pohľad a kombinácia syrov a ovocia zas presvedčí každého milovníka dezertov.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

24 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.